Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az egyik családtagunk kutyát...

Az egyik családtagunk kutyát tart a lakásában (panel). A kisfiam 8 hónapos, mennyire aggódjak a "kutyás lakás" miatt?

Figyelt kérdés
A kutya mindehová felugrál, az ágyra ahol alszanak stb..., mindenhol kutyaszőr van. A tisztaság és a rend annyira nem az erősségük. A kisfiam most kezd el kúszni-mászni, mindent nyalogat, nem szívesen vinném el hozzájuk. Túl aggódom a dolgot? Nektek mi a véleményetek erről?
2010. febr. 5. 08:22
 1/7 anonim ***** válasza:
44%

Szia!

Nekem a szüleim tartanak kutyát a lakásba, igaz az kertes ház, de még sem kint, hanem bent!

Én egyszerűen megoldottam a dolgot egy évben 3-szor megyek hozzájuk fél napra, de akkor se viszem be a gyereket a házukba, hanem a nagymamámnál vagyunk, szomszédok és ha akarják látni az unokát szépen átjönnek.

Nyáron találkozott a kutyával, de most télen nem annyira.

Ha nem akarod oda vinni a gyermekedet amit megértek, mond meg nekik jöjjenek ők el hozzátok! Vagy megértik vagy nem, de emiatt ne stresszeld magad!

Boldog babázást kíván egy 20 hónapos kislány anyukája aki 29 hetes kismama is.

2010. febr. 5. 08:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
szia hát nehéz ügy.nekünk nyuszink van és pár héten belül megszületik a kislányunk deee több rokonnak van 1 év körüli babája jönnek hozzánk az az első h bezárjuk a nyuszit.én tiszta embernek tartom magam mindennap porszivozok kétnaponta felmosok stb a nyuszi is nagyon tisztan van tartva őt is naponta porszivozom mármint a ketrecét és kitörlöm meg amugy is nagyon tiszta állat elmondom h ugye a gyerek kiváncsi megy oda ahhoz a szerencsétlen állathoz h megnézze ha még hozzáér a ketrechez az anya már rohan a törlökendővel h te jó ég megfogta.naaa itt sokaltam beee hogy ennyitől ugyan mi baja lehet a gyerköcnek.javitsatok ki ha nincs igazam.szoval kutya azert az más én nem tudnám elképzelni gyerköc mellett.nem tudom mennyit időt lennétek ott ha tudod tarsd végig kézben vagy ha leteszed akkor vezesd figyelj rá ha mégis vmit megfog bekap azert mosd meg a kezét.jaa és a kutyát azert reméljük addig vhova elpaterolják:)sok sikert.37 h kismama
2010. febr. 5. 08:32
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
17 hónapos a fiam és kutyánk van panelban. Mindenhova felugrál, velünk alszik az ágyban, a gyerekkel együtt (persze a gyerek mellettünk, a kutya a lábunknál). Gyakran porszívózunk, de így is van kutyaszőr sajna. A kisfiam még sosem volt beteg. Ha a kutya megkapta minden oltását, tisztán van tartva nem lehet nagy gond. Persze más, ha a gyerek már vele él és más, ha csak látogatóban látja a kutyust. Mondjuk én úgy vagyok vele, ha tudom, hogy látogató érkezik, alaposabban takarítok, a kutyát távol tartom arra az időre (ha a látogató is úgy szeretné), meg ha baba van, leterítek egy tiszta plédet, lepedőt. A lényeg, hogy nem szeretném, ha emiatt a vendégem kellemetlenül érezné magát. De a kutya annyira nem veszélyes, ritkábban hordoz bacit, betegséget mint pl. a macska, hörcsög, más állat.
2010. febr. 5. 08:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk macskánk van, de semmi baja a gyereknek.

Már egy éves, én minden másnap porszívózok, nem volt soha semmi gond.

Nem kell ennyire félteni, jobb, ha a szervezete minél több behatással találkozik, szerintem ellenállóbb lesz tőle.

És igen, szerintem túlaggódod.

A lakásban tartott kutyát általában tisztán tartják, szóval nem kell félni tőle, hogy bármi baja lehet.

2010. febr. 5. 08:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem előbb meg volt kutyusom, mint a fiam. Viszont én tudom, hogy az én kutyám mennyire van tisztán tartva és szőr sincs szanaszét a lakásban és sosem bántaná a gyereket. De más kutyáját nem ismerhetem, ha nagyon koszos-szőrös lenne az a hely, ahová kellene mennem, én sem valószínű hogy letenném a földre a gyereket. De ha meg mászik, akkor ezt eléggé nehéz megakadályozni. nem is tudom, nehéz döntés, gondolom nagyon várnak titeket azok a rokonok. Többször mosd meg a kezét, vagy vigyél egy plédet, amit játszószőnyegnek nevezel ki, persze, ha még nem mászik annyira. De az is lehet, hogy a Ti tiszteletetekre kitakarítják a lakást :) Esetleg Ti nem tudnátok meghívni őket vendégségbe? Oda az ember nem szokott csak úgy kutyát vinni.
2010. febr. 5. 08:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. febr. 5. 09:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

anyáméknál 2 kutya van, eleinte mindig bezárták őket egy szobába, de aztán mondtam, hogy kijöhetnek. akkor volt 8 hónapos a lánykám. az első szava a "tutty" (gyk=kutya:)), meglátja, és egyből vauvauvau. :D már képről is felismeri. örülök, hogy megmutattam neki őket közelebbről, nem gondoltam volna, hogy ennyire elbűvöli őket. most már 10,5 hónapos, hogyha autóból is lát egyet, egyből kiált, hogy vau tutty:D nem lett semmi baja szerencsére, pedig én is túlaggódom ezeket a dolgokat.

anyósomnál egy vén macska van. oda még nem mertem felvinni, de ennek pusztán az az oka, hogy én allergiás vagyok a macskára, én sem megyek oda szívesen, mert konkrétan befulladok tőle, és tartok tőle, hogy a lányom is örökölte, ezért megpróbálok picit óvatosabb lenni. megígértem, hogy 1 éves kora után tartunk egy próbát, de nagyon félek, hogy valami baja lesz. de ezen túl kell esni, nem lehet tőlük örökre elzárni az állatokat.

szerintem vidd nyugodtan, mutasd meg neki a kutyát, hátha ő is bezsong. :)

mondd meg nekik, hogy egy területet különítsenek el, ahova nem mehet a kutya, ott ne legyen kutyaszőr, vagy rakjatok le egy jó nagy plédet, és ott fog tudni kúszni-mászni. mi is így csináljuk.

2010. febr. 5. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!