Megrántottam a babát, okozhattam-e sérülés?
11 hónapos a kisfiam, és mostanában az a szokása, hogy fejjel nekiemegy (valójában "nekimászik") a falnak. Erre mindig figyelek, előtte megállitom. Most sajnos túl későn vettem észre, és az utolsó pillantban értem csak el, viszont a nagy sietségben nagy sebességgel visszarántottam a csipőjénél fogva.
Tudom, ezt nem kellett volna. Az a kérdésem, hogy okozhatott-e ez a hirtelen nagy rántás "megrázott gyerek szindrómát".
A rántás után a kisfiam elkezdett sirni, de babusgatásra abbahagyta.
Elvigyem MR és szemvizsgálatra vajon, hogy kiderüljön, hogy minden rendben van-e, vagy 1 nagy rántás még nem okoz bajt?
Azóta figyelem a kutacsát, meg a mozgását, eddig minden rendben. De úgy olvastam, hogy ha már külső jelek vannak, akkor nagy a baj.
Most nem tudom, mit csinájak.
Azzal okozol bajt, hogy mindig megfogod,nem engeded tapasztalni.
Semmi baja nem lesz, ha néha nekimegy a falnak, ágynak, asztallábnak stb, vagy legurul valahonnan, elesik, elcsúszik, megüti magát és még sorolhatnám.
Az ésszerűség határain belül engedni kell, hogy ő tapasztalja meg a korlátait és a világot.
Amit te csinálsz az már nem ésszerű, hanem beteges túlféltés amivel nagyon sokat ártasz szegény gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!