Megrántottam a babát, okozhattam-e sérülés?
11 hónapos a kisfiam, és mostanában az a szokása, hogy fejjel nekiemegy (valójában "nekimászik") a falnak. Erre mindig figyelek, előtte megállitom. Most sajnos túl későn vettem észre, és az utolsó pillantban értem csak el, viszont a nagy sietségben nagy sebességgel visszarántottam a csipőjénél fogva.
Tudom, ezt nem kellett volna. Az a kérdésem, hogy okozhatott-e ez a hirtelen nagy rántás "megrázott gyerek szindrómát".
A rántás után a kisfiam elkezdett sirni, de babusgatásra abbahagyta.
Elvigyem MR és szemvizsgálatra vajon, hogy kiderüljön, hogy minden rendben van-e, vagy 1 nagy rántás még nem okoz bajt?
Azóta figyelem a kutacsát, meg a mozgását, eddig minden rendben. De úgy olvastam, hogy ha már külső jelek vannak, akkor nagy a baj.
Most nem tudom, mit csinájak.
Mindenféleképp!
Minek így túlreagálni?!
Dehogy okoztál bajt. Sokkal nagyobb dolgokat élnek át mindenféle baj nélkül. Ha feláll, akkor például fog akkorákat esni mint a nagyágyú, és az sem okoz bajt.
De ha soha nem engeded, hogy neki menjen fejjel a falnak, nem fogja megtanulni, hogy az fáj és nem kéne csinálni. Ha hagytad volna neki, hogy beverje a fejét, már rég nem kellene ugrásra készen állnod.
köszi a válaszokat.
Mondjuk én úgy képzeltem el, hogy a baba agya nem előre-hátra mozgott, mert a feje stabilan állt, hanem a teste visszafelé rándulásakor (négykézláb volt), a pici agya a koponya felsőrészébe nyomódott.
Szóval nem előre-hátra, hanem fel-le rándulhatott, de úgy képzelem, hogy a szitu ugyanaz. Azaz a koponya és a pici agya "különmozgott", ami sérülést okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!