Milyen ruhácskákat lehet bevinni a kórházba az újszülött babáknak és miből mennyit? (ha nem szeretném a kórházi ruhákat adni rá)
nem fogják ellenőrizni a táskád, hogy miket pakoltál :D azt teszel be amit akarsz, de azért készülj úgy, hogy szülés után nem fogsz tudni emelni :)
nagyon meleg van a kórházakban a babás osztályokon, szóval ne nagyon meleg, plüss ruhákkal készülj. pakolj be 6db body és 6 rugit, ha elfogy, akkor apa vagy a nagymama visz majd be cserét, készíts ki szatyorba még pár szettet. na meg a hazahozós bundazsákot, sapit, stb. annak sincs értelme bevinni, bőven elég ha utánad viszik.
de ha mást akarsz vinni akkor mást pakolj, tényleg nem fognak beleszólni
Be lehet vinni ruhát? Biztos vagy benne? Kérdezz rá a kórházban, mert sok helyen nem vihetsz be ruhát csak mikor haza viszed.
Ha természetes úton szülsz és minden oké veled és a kicsivel is, 3 napig lesztek bent. Én picinek télen rövid ujjú bodyt és hosszú ujjú rugit adnék rá és biztos ami biztos alapon, napi 3 garnitúrt vinnék. Hálózsákot vagy takarót is.
szerintem se jo bevinni, elkeveredik,altalaban ket csecsemos jut 20 babara, nem figyelnek ilyesmire, egyebkent kifozik ipari gepbe, hidd el elég tiszták. lesz elég bajod, hagyd ezt a részt rájuk (illetve hivd fel elotte hogy kell e vinned mert lehet hogy kotelezo)
egyebkent mivel alug van szekletuk az elso par napba, es nem is igen folyós, eleg napi egy body+rugi+zokni meg egy jo vastag takaro.
Ha megírod, hol fogsz szülni, könnyebb lesz tanácsot adni.
Ahol én szültem, (Bp, Máv kh.) ott örültek a saját ruhának. A kincstáriak már borzasztó állapotban vannak, újakra nincs pénz. Ráadásul, ezeket ugyanazzal a mosószerrel, módszerrel mossák, sprőd, bolyhos, durva a tapintása és vegyszerszaga van. A kismama otthon finomabb mosószerrel kezeli, vasalja, jobb a kisbaba érzékeny bőrének.
A kis kocsiban vitték ki a babákat, oda kellett készíteni a tiszta ruhát, és szólni, hogy saját. Amikor visszahozták őket fürdetésből, ott volt a szennyes a kocsiban, és a tiszta rajta. Amint visszakapod a babát, és esetleg nincs meg a saját ruha, lehet szólni és megkeresik. Nem azonnal viszik el a szennyest.
Átlagosan 3 napra lehet számolni, 3 body, 3 rugi, 1 vékony sapka. Én vittem saját kis takarót, kesztyűt és 3 db saját textilpelenkát (ez utóbbi puha volt, fehér és nem kemény, szürke a sok mosástól).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!