Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen ruhácskákat lehet...

Milyen ruhácskákat lehet bevinni a kórházba az újszülött babáknak és miből mennyit? (ha nem szeretném a kórházi ruhákat adni rá)

Figyelt kérdés
újszülött, öltöztetés, babaruha
2015. jan. 2. 21:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Hosszú ujjú bodyt, rugdalózót, cérnasapkát, és takarót vittem.
2015. jan. 2. 21:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Minden napra egy ruhát számolj +tartaléknak legyen 2 ruha. Bady+ rugi kiskesztyű ( karmolások ellen) és ennyi más nem kell
2015. jan. 2. 21:53
 3/10 anonim ***** válasza:

nem fogják ellenőrizni a táskád, hogy miket pakoltál :D azt teszel be amit akarsz, de azért készülj úgy, hogy szülés után nem fogsz tudni emelni :)

nagyon meleg van a kórházakban a babás osztályokon, szóval ne nagyon meleg, plüss ruhákkal készülj. pakolj be 6db body és 6 rugit, ha elfogy, akkor apa vagy a nagymama visz majd be cserét, készíts ki szatyorba még pár szettet. na meg a hazahozós bundazsákot, sapit, stb. annak sincs értelme bevinni, bőven elég ha utánad viszik.

de ha mást akarsz vinni akkor mást pakolj, tényleg nem fognak beleszólni

2015. jan. 2. 21:54
 4/10 anonim ***** válasza:

Be lehet vinni ruhát? Biztos vagy benne? Kérdezz rá a kórházban, mert sok helyen nem vihetsz be ruhát csak mikor haza viszed.

Ha természetes úton szülsz és minden oké veled és a kicsivel is, 3 napig lesztek bent. Én picinek télen rövid ujjú bodyt és hosszú ujjú rugit adnék rá és biztos ami biztos alapon, napi 3 garnitúrt vinnék. Hálózsákot vagy takarót is.

2015. jan. 2. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy jó dolog ruhát bevinni (az sem biztos, hogy engedik). Csak azért mondom, mert mikor fürdetik simán a szennyesbe kerülhet a vadiúj kisruha. Nem fogják számon tartani, hogy 40 babából 25-nek melyik a sajátja és melyik kórházi. Szerintem azt a 3 napot ki lehet bírni.
2015. jan. 2. 22:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem 4-5 body és rugi elég, ha gondolod kis sapi, kis kesztyű, én nem használtam, baromi meleg volt (januári a lányom), a keze meg kell neki a tapintáshoz. Amúgy szerintem nagyon praktikus a kórházi ruha, mindenkinek egyszerűbb, nem kell számon tartani, nem kell félteni és nem egy halom mosnivalóval érkezel haza.
2015. jan. 2. 22:19
 7/10 anonim ***** válasza:
A mi városunkban örülnek, ha viszünk saját ruhát, mert a kórházi ruhácskák borzasztó állapotban vannak. A saját ruha itt nem kerülhet a kórházi szennyesbe, mert az anyukák maguk vetkőztetik, öltöztetik a babákat. Csak konkrétan a fürdetést végzik a csecsemős nővérek.
2015. jan. 2. 23:58
 8/10 anonim ***** válasza:

szerintem se jo bevinni, elkeveredik,altalaban ket csecsemos jut 20 babara, nem figyelnek ilyesmire, egyebkent kifozik ipari gepbe, hidd el elég tiszták. lesz elég bajod, hagyd ezt a részt rájuk (illetve hivd fel elotte hogy kell e vinned mert lehet hogy kotelezo)

egyebkent mivel alug van szekletuk az elso par napba, es nem is igen folyós, eleg napi egy body+rugi+zokni meg egy jo vastag takaro.

2015. jan. 3. 00:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha megírod, hol fogsz szülni, könnyebb lesz tanácsot adni.

Ahol én szültem, (Bp, Máv kh.) ott örültek a saját ruhának. A kincstáriak már borzasztó állapotban vannak, újakra nincs pénz. Ráadásul, ezeket ugyanazzal a mosószerrel, módszerrel mossák, sprőd, bolyhos, durva a tapintása és vegyszerszaga van. A kismama otthon finomabb mosószerrel kezeli, vasalja, jobb a kisbaba érzékeny bőrének.

A kis kocsiban vitték ki a babákat, oda kellett készíteni a tiszta ruhát, és szólni, hogy saját. Amikor visszahozták őket fürdetésből, ott volt a szennyes a kocsiban, és a tiszta rajta. Amint visszakapod a babát, és esetleg nincs meg a saját ruha, lehet szólni és megkeresik. Nem azonnal viszik el a szennyest.

Átlagosan 3 napra lehet számolni, 3 body, 3 rugi, 1 vékony sapka. Én vittem saját kis takarót, kesztyűt és 3 db saját textilpelenkát (ez utóbbi puha volt, fehér és nem kemény, szürke a sok mosástól).

2015. jan. 3. 08:31
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! a szolnoki kórházban fogok szülni. Tudomásom szerint, van, hogy elfogy a bébiruha, ezért gondoltam, hogy akkor inkább viszek be sajátot. Bár igaz az is, hogy azzal is csak a mosnivaló száma növekszik, de ha nincs más választás...
2015. jan. 3. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!