Helyre lehet még hozni? A Mama elrontotta a babám!
Szia!
Nem bántás, de én finoman rávezettem a nagyszülőket, hogy ha lehet, csak úgy csináljanak vele bizonyos dolgokat, mint én otthon. Nincs ágyból kivétel, és nincs karba cipelés, mert kicsifiunak van lába stb... 2-3 szori elmondásra megértették :) Azóta sokkal egyszerübb, mert egy 2-3 órás vagy akár egy napos mama látogatás után nem kell 2 hét, mire újra visszaáll rend.
na nalunk olyanyira elkapatta anyam hogy sajnos mar egy honapja naluk alszik nem akar haza se jonni velunk es anyamnak azt mondja anyu engem meg a keresztnevemen szolit es beleorulok a fajdalomba annyira faj:((
2 es fel eves a lanyom
Nekem azt mondták a nagyszülők, hogy márpedig ők azért jönnek babalátogatóba, hogy dajkálják a kicsit. :(
Így aztán egész nap ölben van, ölben alszik, akkor eszik amikor akar és amennyit akar, prüszköl köpköd nevetnek rajta, sőt hagyják hintázni evés közben így mire este hazamennek az egész lakás csatatér :(
Persze utána vagy 2-3 napig nem lehet bírni a csimotával, úgy hisztizik. Mire helyreállna a rend, megint eltelik a hét és újra jönnek a papáék.
Nem mondhatom nekik, hogy ne, mert nagyon sokat segítenek...
Szerintem igenis lehet mindenkinek szólni, hogy mit lehet és mit nem a babával. Már csak azért is, mert a gyereknek tesznek rosszat. Gondoljanak bele abba, hogy te nem bírod ellátni a háztartást is és a babát is egész nap nyüstölni. Ezért mit fogsz csinálni? Leteszed, a gyerek meg üvölt. De muszáj hagyni, mert csak két kezed van. Ezt akarják? Hogy 2 hétig rossz legyen a gyereknek azért, hogy nekik egy napig jó legyen? Játszani lehet a babával úgy is, hogy nincs kézben folyton.
Bocsánat, senkit sem akarok megbántani, de szerintem ez egy igen fontos dolog, hogy rávilágítsatok, hogy a babának rossz elsősorban, amit csinálnak!
ÉS ezt akkor is meg lehet mondani, ha egyébként a nagyik rengeteget segítenek, hiszen minden nagyi JÓT akar a babának, nem rosszat. Legalábbis remélem.
Én is rászóltam a nagyszűlőkre, hogy tegyék már le azt a szerencsétlen babát, akinek egyébként nem is kényelmes folyton kézben lenni. Nem értették elsőre, de amikor letették és a baba kivirult és édesen játszani kezdett a játékaival, meg forgolódni, rájöttek h. igazam van, hisz neki jobb ha van mozgástere pl.
Sok sikert és kitartást a visszaszoktatáshoz!
Ne hagyd magad legközelebb, biztosan megértenek majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!