Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is adjam az...

Szerintetek is adjam az anyatej melle a tapot a 3hetes babamnak?

Figyelt kérdés
December 9.-en szuletett 3900grammal. A korhazbol 3680-nal jottunk ki. Ra ket hetre (22.-en) volt 3895. Azaz nem epphogy visszaszedte a szuletesi sulyat. Majd ra 1hetre (29.en) ismet voltunk dokinal es akkor volt 4000g. O azt tanacsolta,h minden szopi utan adjak neki tapot(kiskanallal). Viszont en erzem,hogy az elmult par napban sokkal tobb lett a tejem,a babam is sokkal tobbet alszik azota. Ha nem keltenem,aludna 6-7orat is egyfolytaban.Volt meg valaki igy? Nagyon rosszul erintett,hogy "nem tudok eleget tenni a babamnak". Ja,es a sargasag meg nem ment at rajta teljesen. Koszonom a segitseget.

2015. jan. 2. 11:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hozza a minimum hízást hetente szóval nincs szükség sztem tápszerre ha rendesen eszik, alszik, hízik, termel elég pisis-kakis pelust akkor nem érdemes az anyatej mellé elkezdeni a tápszerezést.
2015. jan. 2. 11:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
nem adnék. lehet tényleg az alvás miatt van, én kelteném 2-3 napig 2-3 óránként, tuti rengeteg tejed lenne h MÁR MOST IS ÉRZED, HOGY MEGINDULT... :)
2015. jan. 2. 11:23
 3/7 A kérdező kommentje:

Jaj,koszi. Igazabol en is igy gondolom,d megiscsak doki ajanlotta,es nem akartam hulyeseget csinalni. Hosszusagra nott mar.

Nem akartam gyorsan teletomni minden szopi utan,igy tegnap elott csak 1x adtam neki,akkor evett belole 15ml-t,tegnap pedig nem kerte,csak folyt ki a szajan. Akkor csak nem lehet olyan keves a tejem,igaz?

2015. jan. 2. 11:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem adnék, én is inkább kelteném egy ideig 2-3 óránként (főleg nappal), és sűrűn szoptatnám. Szerintem így tuti lesz elég tejed, viszont a tápszer miatt csak csökkenne.
2015. jan. 2. 11:46
 5/7 anonim ***** válasza:

A leírásodból úgy érzem, van elég tejed a babádnak.

Ha a baba evés után elégedett, jókat alszik, van elég pisis-kakás pelus, nem akar fél óránként mindenáron enni, akkor nincs gond.

A sárgaság lassan húzódik vissza, amiatt ne aggódj. Inkább keltegesd nappal, 2,5-3 óránként mindenképpen egyen ill. igyon kicsit. Éjszaka nem zargatnám, ha nagyokat alszik.

A "nem tudok eleget tenni a babámnak" megjegyzésedre pedig csak annyit reagálnék, hogy ezt felejtsd el, de nagyon gyorsan! Az élet nem csak a kisbaba szoptatásából áll! Ügyes vagy, küzdesz is érte, de ha kell a tápszer, akkor kell. A baba nem maradhat éhes és te sem betegedhetsz bele a szoptatás körüli nehézségekbe. Éld meg a meghitt, szép pillanatokat a kisbabáddal, ne önmarcangolásra pazarold az idődet. Nem az a rossz anya, akit tápszert is ad, hanem az, aki mindenféle fennkölt eszme miatt hagyná éhezni a csöpp babáját.

Ne felejts el rendesen enni, sokat inni, pihenni, és próbáld lazán venni a dolgot, mert a nyugodt, kiegyensúlyozott anyukája kell a kicsinek elsősorban.

Ha megnyugtat a dolog, szerezz be mérleget és heti 1X, kb. azonos időben (fürdés előtt), mérd, hogy mennyit hízott. Ha hosszan tartó időn át nem tapasztalsz hízást, akkor jöhet a tápszer.

2015. jan. 2. 12:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a segitokesz valaszokat. Megfogadom a tanacsotokat.

Kaki naponta 2-3alkalommal van,pisi pedig minden pelusozasnal. Eddig 1nap nem volt kakis pelus,de masnapra behozta a lemaradast :-)

Januar 12.-en megyunk vakcinara,akkor ugyis lemerik,es tudom mihez tartani magam. Addig pedig szopiztatom,amilyen gyakran csak tudom.

Naponta tobb mint 3l folyadekot iszok+gyumolcsok.

Nem stresszelek ra erre a tap dologra,csak akkor hirtelen rosszul erintett,de kell,akkor nincs mit tenni. A lenyeg,h azert van tejem.

Megegyszer koszi :-) Agi

2015. jan. 2. 12:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha hízik én nem adnék.

Nálunk pont fordítva volt. 3600 grammal született a lányom,3. nap besárgult,de haza engedtek minket. 3520 grammal jöttünk haza. 3 óránként evett,sokat aludt. 1 héttel később nagyon sárga volt,és ha nem keltettem nem is evett volna. Az 1 hós mérésen 3580 gramm volt a súlya,szóval ő 1 hónap alatt se érte el a súlyát és még mindig sárga volt,ott mondták,hogy adjak tápszeres pótlást. 1 hónap alatt hízott 1 kilót,a tápszeres tanácsnál abba hagytam a szopit,le is ment róla a sárgaság. Amíg nem muszáj és hízik a babád,ne erőltesd a tápszert

2015. jan. 2. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!