Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány grammot kell szopiznia...

Hány grammot kell szopiznia egy 7 hetesnek?

Figyelt kérdés
Szopizás közben sír a kisfiam, nem tudom, hogy ez azért van-e mert fáj a pocakja, vagy talán nincs elég tejem (mozog a szája, de nem hallom, hogy nyel)? Gondoltam megmérném, mennyit eszik, de nem találtam meg mennyit kellene neki... előre is hálás köszönet a válaszért!
2010. febr. 3. 18:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Olyan hogy kell!Nem létezik!Minden gyerek más!Egyszerűen megtudod hogy jóllakik e a ciciből, ha raksz tejet cumisüvegbe, és cicizés után adsz neki, ha kiszívja, és utána nyugodt, akkor a tej mennyiségeddel lesz gond!
2010. febr. 3. 19:07
 2/5 szikra veronika ***** válasza:
100%
nekem pont ma mondta a védőnőm hogy 120 ml-t kell szopiznia a 7 hetes fiamnak. de ez teljesen változó
2010. febr. 3. 19:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam éhes volt, amikor sírt így kapott tápszert kiegészítésként 2 hetes kora óta. 3 hónapos korára újra csak szopizott, teljesen el tudtuk hagyni a tápszert. Én is azt figyeltem, hogy csak szívja a cicit de nem nyelt közben.

Nincs olyan , hogy mennyit kell enni. Amúgy nekem azt mondta a doki,hogy naponta testsúly kilogrammonként 150 ml-t. Pl. ha 5 kilós a kicsi akkor naponta 750 ml-t kellene kb kiszopiznia. Az én kisfiamnak a közelébe sem sikerült kerülnie.

Minden jót nektek, és legyen kéznél tápszer!

2010. febr. 3. 19:44
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Változó, 80-és 150 közé tenném.Az igény szerinti szoptatás esetében egy méréssel nem tudsz meggyőződni hogy rendesen eszik-e.Az a havi méréseken állapítható meg.Egyébként ha a tejcsid miatt aggódsz, és igény szerint szopiztatsz,a minél gyakoribb cicire tevést javaslom,mert akkor nő a tejcsi mennyisége...egyébként nem minden baba nyelését lehet hallani,a sírás oka meg olyan sok minden lehet egy 7hetes esetében hogy én az éhséget tenném a lista végére.
2010. febr. 3. 20:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Tényleg változó, az én fiam egyszerre kb 30 ml-t szopott csak. Kaptam is mindenhonnan, hogy nincs tejem, stb.

Viszont gyakrabban raktam cicire, abbahagytam a mérést, és láss csodát, elkezdett nőni. A mai napig szopik, már 1 éves múlt! Tápszert nem kapott soha.

(Szerintem egyébként ha méred a szopit, akkor kevesebb jön a megfelelési kényszer miatt - ez az én tapasztalatom. Nekem sokat segített, hogy abbahagytam, és gyakrabban szoptattam.)

2010. febr. 4. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!