Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az ujszülött csecsemönek...

Az ujszülött csecsemönek milyen lázcsillapitot adhatok (kup, szirup), mi a neve és mikortol adhato?

Figyelt kérdés
Nekem 2hetes babának kéne!
2008. aug. 18. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezt lent kell megkérdezned a dokitól, mert olyat úgysem adhatsz neki ami épp otthon van. Mindenképp a saját dokija írjafel, és jó is ha feliratsz, mert később is kellhet.

Valószínű kúpot fog adni először.

2008. aug. 18. 12:50
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Többnyire a germicid kúpot lehet neki adni,de csak 38 fok fölött kell csillapítani a lázát.Addig hűtőfürdő és/vagy vizesruha.

De mindenképpen vidd el orvoshoz,ha lázas!Ha csak 37,1-37,3,akkor ne aggódd magad halálra,csak az ilyen kicsiknek rosszabb a hőszabályozása,mint nekünk.

Semmiképpen se adj neki semmilyen otthon található lázcsillapítót.(Amúgy ha jól emlékszem a germicidet is csak egy hónapos kortól lehet.)

2008. aug. 18. 12:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem 3 hetesen volt lázas a kislányom. Sajnos elkapta a fiamtól a torokgyulladást. Csak germicid c kúpot lehet nekik adni,ilyen kis korban,de azt is csak felet. Napi 3 szor. Mást nem! De vidd el orvoshoz,hogy megnézze!

üdv: 3 gyerekes anyuka

2008. aug. 18. 13:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat,germicid kup van ithon!Nem lázas még csak tudni akartam mit adjak ha kell!
2008. aug. 18. 13:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Na szóval germicid-c kúpot írass fel az orvossal, csak vényre kapható egyébként is a germicid. Ekkora babának csak kúpot szabad és lehet adni és úgy ahogy az orvos előírja, mert a súlyától függ,hogy fél vagy egész kúp kell. Semmi más házi praktika. 38 fokos láz alatt sem vizes ruha sem hűtőfürdő ha nem akarsz 40 fokos lázat csinálni neki. Ha tartósan 39fok feletti a láza és nehezen reagál a kúpra akkor lehet hűtő fürdőzni és vizes ruházni (priznicleni)

Egy 2 gyerekes anyuka.

2008. aug. 18. 14:41
 6/6 anonim ***** válasza:
8%

Ha természetes módszert akarsz? FLP Aloe Vera Activator, kilónként 2 csepp. Nekem bevált hasfájásra és lázra is.

9 hetes kislány anyukája

2008. aug. 18. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!