E-koli baktérium! Aggódnom kell?
Nálunk a pisijéből tenyésztettek ki ilyen baktériumot.Elvittem dokihoz mert erős szaga volt a pisijének,aztán ott derült ki.Kaptunk antibiotikumot.3. napja szedjük remélem minden rendben lesz mikor vissza viszem a fiam.Egyébként az eredményünk 10 a 4.-en lett,azt mondta a doki hogy 10 az 5.-en értéktől kell kezelni,de mondta hogy ad rá gyógyszert mert kisfiú és a fiúknak hosszabb a húgyvezetékük és nehezebben távozik a baci.
Fájt a torka,vagy hogy derült ki hogy kell ilyen vizsgálatot készíteni?
Megfázott már másodjára és elvittem orvoshoz ahol csinált torokleoltást és ott derült ki. Igen, azt én is olvastam, hogy a húgyutaknál szokott gondot okozni de neki a torkában van és ezért tettem fel a kérdést hátha járt így valaki mert a torokban lévő koliról nem találtam semmit sajnos.
Nagyon köszönöm a válaszod!
Érdekes hogy E-colit találtak, mert az egy húgyúti fertőzés...
Egyébként nagyon nehéz kiírtani. Mi hónapokig szenvedtünk vele. Kisbabáknál veszélyes lehet, mert könyenn begyulladhat akár a vese is. Ha olyan az érték mindenképpen antibiotikummal kezelik. Bizonyos időközönként pedig ismétlik a vizsgálatot. Nálunk 3hónaposan derült ki. Most 10hónapos és decemberben voltunk utoljára. Akkor is találtak, de épp határértéken volt. A jövő héten megyünk újra,mert megint hígabb a széklete. Megijedned nem kell, de ha nagyon aggódsz akkor kérj vizeletleoltást! Abból kiderül tényleg az e a baj, ha igen kezelni fogják.
Az első voltam.
A második válaszoló anyukának írom:
Ha nagyon erős a pisije,akkor szerintem ne várj 2hetet még.Mert én is elvittem,aztán még egy hét volt mire meg lett az eredmény.Mert elöszőr sztk aztán antsz,várni kell az eredményre.Az orvoshoz már vizelettel menj,hogy tudjon gyorstesztet csinálni,amiből kiderül hogy van e gyolladás.Ne halogasd mert ha valóban van baci a vizeletében akkor az felmehet a vesére,és gyulladást okozhat.
Szia!
Nagyon érdekes mert az e-coli az székletben található meg a leggyakrabban. sajnos mi 2 hetes korában kerültünk be kórházba húgyúti fertőzéssel (e-coli) ami sajnos csinált egy vesemedencegyulladást is 8 napig voltunk vele bent.
Amikor hazajöhetünk 10 napig kellett még itthon is szájon át antibiotikumot adni, majd kezdödött a hosszú kálvária 6-8 hetente kellett menni kontrollra és mindig ott volt a baci. 5 antib.-um után sikerült majdnem 1 év kemény küzdelem ,de végül siker koronázta a hosszú folyamatot. Természetesen nem kell részleteznem minden kúra alatt erős hasmenés rá normaflore, rizs hegyek amikor már ehettet ilyeneket, szóval borzasztó volt étvágytalanság.
Valóban a vízelet nagyon erős szagú , annyira hogy magadhoz öleled a babát és szó szerint érzed azt a szúrós szagot. Én már úgy vagyok a háziorvosommal h ha úgy érzem h gond van reggeli első pisit felfogom, ( nem zacsisat mert nagyon nehéz felragasztani h ott is maradjon meg és kipirosodott tőle a cuncusa) és irány az orvos majd a labor és ha s.o.s. pisit adunk le 3/4 óra alatt meg van az eredmény a tenyésztés meg 2-3 nap. Tehát hamar a végére lehet járni. De a doktorodat nem értem, mert ez egy nagyon komoly bajokat elő idéző baktérium ami az egész vesét lángra lobasztja és írtó magas lázzal jár, felelőtlenek tartom hogy nem jár a végére és miért nem kér egy tenyésztést, mi a tenyésztéshez az esti pisit fogjuk fel a nepfhrologusunk javaslatára be a hűtőbe , mert reggel lehetetlenség egyszerre 2 pisit felfogni.
Nem akarlak idegesiteni, de járj a végére fogd fel a pisijét, és kérj egy tenyésztést. Aztán az eredmnyek függvényében eldönti az orvosod hogy ő kezeli vagy elküld nepfhrológiára.
Ha van még kérdésed írj priviben , szívesen válaszolok
Jobbulást a babácskádnak
üdv.20 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!