Hogyan csinálják, csináljátok? Létezik, hogy minden anyuka mindig kedves, aranyos, türelmes a gyerekével?
Hát ha csak találkoztok, akkor ezt fogod látni :) Mindenki próbálja a szép arcát mutatni a külvilág felé.
Én imádom a lányom, mégis ki tud hozni a sodromból (pl torkon rúg pelusozáskor, vagy tépi a hajam). Akkor keményen rá szoktam szólni, egy kicsit hüppög, majd elmosolyodik, békülni akar. Akkor megölelgetem, és elmondom neki, hogy nem szabad. Talán megérti :)
8 hós a baba
Szerintem nincs olyan, hogy minden anyuka állandóan kedves legyen a gyerekével.Sokan mutatják a környezetüknek, hogy ők azok, és mégsem.Rengeteg ember csak a látszatra ad.Pl. nekem állandóan mondogatják a környezetmben az anyukák, hogy az ő gyerekeik átalusszák az éjszakát, sokat foglalkoznak velük, meg hasonlók.Egy idő után csak kiderül mindig valahogy az igazság.A múltkor az egyik apukával beszélgettem, aki panaszkodott, hogy nem bírnak a babával, és egész éjjel nem alszanak.Jé, pedig pont az ellenkezőjét mesélte az anyuka!Aztán itt van a szomszédom.Hogyhogy hajnalig járkálnak a babával, ha egyszer alszik.
Nincs titok.Valaki igenis kedves tud lenni a gyerekével akár otthon, akár máshol.Viszont vannak olyanok, akik csak a külvilágnak mutatják, hogy ők milyen jó anyukák.
Ó ezt el ne hidd!
Olyan sok a képmutató tökéletesnek látszani akaró anyuka, hogy az nevetséges. Minden szülő próbálja magához képest a legjobban nevelni a gyerekeit, van amikor sikerélménnyel, van amikor nem. De emberek vagyunk mi is, és mi is tanuljuk az anyaságot, tapasztaljuk a határainkat . Én is rászólok a gyerekemre, ha olyan dolgot csinál, más előtt is nem izgat a véleménye, mert a gyerekemet nevelem, hogy normális ember váljék belőle.
Látszat.
Olyankor én is vidám vagyok, örülök, hogy mehetek valamerre, a gyerek is élvezi, szóval minden szuper.
De amikor éjfél után lefekszem és onnan félóránként üvölt a gyerek, napközben nyűgös és egy percre nem tudom letenni, na akkor keményen rá szoktam szólni.
Aztán jól elszégyellem magam és megsimogatom, kérem, hogy nyugodjon meg egy percre. Ha nem, hát akkor hagyok mindent széjjel...
Előfordul az ilyen, egyszer minden anyukánál elszakad a cérna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!