Csípőszűrésre melyik a jobb módszer? Az ultrahangos vagy a hagyományos kézi?
Figyelt kérdés
Muszáj döntenem, mert ugyanakkorra kaptunk időpontot a fizetős UH szűrésre (amit havonta csak egyszer csinálnak) és az SZTK-ba az ortopédiára (Itt is hetekre előre megy az előjegyzés) Most vacilálok, melyikre vigyem a gyereket. Olvastam, hogy volt baba, akinél az ortopéd orvos nem állapított meg eltérést, de az UH-n kiderült,mégis gond volt a csípőízülettel.
Nekünk enyhén kötött csípőre gyanakodik a gyerekorvos, ezt is kimutatja az UH?
2010. febr. 3. 12:28
11/14 anonim válasza:
előző vagyok, a feszítéstől ne félj, az én babám is mindig feszített, a kontrollon még nagyokat is vigyorgott a dokira, miközben feszítete a lábait, de a doki, aki már rutinos volt, hasra fordította, kicsit átmasszírozta és utána terpesztette szét a lábait, úgy már engedte
12/14 anonim válasza:
Ha mindkettő megvan az a tuti.
13/14 anonim válasza:
Szia,nálunk dettó ugyanez volt a helyzet.A babánk iszonyúan feszített,még a pelenkázás is nehezen megy.Sokkal feszesebb,mint az első kislányom volt.Én Sztk-s rendelésre vittem és ott kézzel vizsgálták meg.Szerintem ez alaposabb volt, a doktor nagyon tüzetesen megvizsgálta.Elküldött minket ultrahangra,igaz három hetet kellett rá várni.Hidd el,ha indokolt az uh,akkor elküldenek oda,ahol van készülék.Addig tornáztatnom kellett a következőképpen:a lábait feltolni a hasához és kifordítani úgy,mintha félkört írnál le a csípője körül,utána pedig kiegyenesíted a lábát és finoman húzod magad felé.Ezt minden pelenkázásnál meg kellett tenni,eleinte utálta,de miután megszokta,már szépen engedte a tornát.Én este a fürdetésnél is csináltam,mert a vízben jobban ellazult.
14/14 anonim válasza:
15:09 jól írta le a tornát. 13:15 vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!