Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet megoldani, hogy...

Hogyan lehet megoldani, hogy az éjszakai etetés minél nyugodtabb legyen?

Figyelt kérdés

Ha csak etetés van, nincs gond, de ha pelust kell cserélni, ne adj\'Isten átöltözni, arra felébred és legalább 1 órát fenn vagyunk. Meglátja a kiságyban pl. a fejvédő mintáját, belelkesedik és teljesen felébred. Ilyenkor néha fogom magam és lekapcsolom a villanyt, nem ártok neki ezzel? Olyan rossz hallgatni, ahogy egyedül próbál elaludni a sötétben, bár eddig mindig max 15 perc alatt el is aludt...

4 hónapos baba anyukája

2008. aug. 18. 09:33
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Attól függ mi az, h hallgatni. Ilyenkor mi csinál? Én éjszaka nem teszem tisztába és nem is öltöztetem. Mondjuk én magam mellé veszem mikor előszőr felébred és mindketten elalszunk. Ettől a babám kiegyensúlyozott és kap elég ölelést, mamiszagot. Sokan lepontoznak emiatt, mert, h a gyereknek a "saját ágyában a helye", de kérdem én...ezt ki találta ki? A civilizáció...
2008. aug. 18. 09:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én Kisfiam 3 hónapos és este 8tól fél 2ig alszik,majd kaja,pelus csere,összebújás és megy vissza az ágyikójába.Nem kapcsolok villanyt csak az éjjeli lámpám ég, amire este rakok egy narancssárga polot, hogy megszürje a fényt( a mi ágyunkba etetem és ott is rakom tisztába,de csak éjszaka)Nem beszélek hozzá semmit mert akkor nagyon magához tér.Így is provokálja a beszélgetést,igaz nehezen,de ellenálok neki. :-) Szerintem nyugottan hagyd had beszélgessen,evvel el is altatja magát.A fény hiánya csak téged zavar neki éppen jó is mert érzékeli hogy még éjszaka van,hiába aludta ki magát.ez nálunk bevált.
2008. aug. 18. 10:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi a párommal úgy csináljuk, hogy ha kell pelust cserélni cserélünk, de utána félhomályban etetjük meg a babát, ha kész akkor lekapcsoljuk teljesen a lámpát a büfiztetés alatt, és utána az ágyába vissza teszük és maradunk egy pár percet úgy mellette, hogy csak a kezünk van rajta, nem szólunk hozzá! Megnyugszik és visszaalszik! Ha nem akkor sajnos mi hagyni szoktuk kicsit pityogni, mert az éjszaka az alvásé, nem játékidő, és nálunk is így, mint nálatok max. 15 perc alatt visszaalszik! Nekünk is rossz, de néha kell!
2008. aug. 18. 10:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi is csak kislámpát kapcsolunk éjjel.Nekem nem egyszer volt olyan,h az ágyát is át kellett húznom úgy bekakilt álmában.Hajnali 3kor ez nem túl jó.Általában vagy mellettem marad,ha nagyon felébred,vagy visszarakom a kiságyban,amíg el nem alszik,addig én sem tudok,de ez van.Csak akkor rakom tisztába,ha nagyon muszáj.
2008. aug. 18. 10:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem kell pelust cserélni:-) Én nem szoktam, ezt tanácsolja az irodalom is. Ezzel lehet arra ösztökélni, hogy mileőbb átaludja az éjjelt. Pont az a lényege, hogy ne ébredjen fel. Este 8-kor fücsi, és alvás, igaz csak reggel 5 körül kel fel enni, de akkor is csak szopi, majd 8-9 körül kel, akkor cserélek pelust. Kaki nem szokott lenni éjjel, pisi meg nem folyik ki, így ne rakom tisztába.

PErsze, hogy nem ártaz neki azzal, hogy lekapcsolod a villanyt, sót!! Örülj neki, hogy negyed óra alatt elalszik magától is!! Én ezt egyszer próbáltam, üvöltött, mintha ölnék...:-) Muszály volt lámpát kapcsolnom, hogy lássa a játékait, és kijátsza magát, mielőtt újra elaludt.

2008. aug. 18. 11:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Bocs, azt nem írtam, hogy a "hallgatni" nem azt jelenti, hogy hagyom sírni (sose hagytam, képtelen vagyok!), mert nem sír, csak dünnyög, meg az alatta levő pelust gyűrögeti. Természetesen én is csak kislámpát gyújtok, jó ötlet a narancssárga póló...Nem tudom, ki mit ért az alatt, hogy "csak akkor tesszük tisztába, ha muszáj",szerintem, ha kifolyt a pisi vagy tisztességes mennyiségű kaki van, akkor azért én tisztába teszem! Én sem szeretnék pl.4 órát a kakiban lenni...nem?
2008. aug. 18. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!