Mit lehet csinálni, ha a családban az összes gyerek mindig mindent jóval korábban kezdett el és folyton ezt kell hallgatni?
Igazatok is lenne abban,hogy ne vágjon vissza és sz.rja le,de sajnos az ilyen emberek ezt nem veszik észre és nem veszik a lapot sem.
Ugyanis a normális emberek nem jönnek ilyesmivel elő,hogy márpedig az ő gyerekük ilyen vagy olyan volt.
Nos, az én lányom nem kúszott, 11 hónaposan kezdett mászni, 14 hónaposan járni. Viszonylag későn kezdett beszélni, a szobatisztaság átlagidőben volt.
6 év 2 hónaposan kezdte a sulit. A nevtan-ban mondták, hogy nem szabad az oviban hagyni.
Én is voltam épp eleget csesztetve, hogy "jaj, még ezt sem csinálja, mi lesz vele?"
Ahhoz képest az ő gyereke, aki 1 évvel idősebb és egyszerre kezdték a sulit, nem túl fényes a teljesítménye...
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem másik anyukák ilyenek, hanem a közös rokonok/ismerősök.
Pl. valamit csinál a gyerek és látják, vagy valamiről szó van, hogy mondjuk már ezt és ezt csinálja és akkor egyből jön ez, hogy a "A Petike már", "A Hannácska akkor már .... is".
Kb. úgy kell elképzelni, mint mikor egy 10 éves gyerekről szó van, hogy igen ötös tanuló és akkor egyből jön, hogy igen, a Petike abban az évben könyvjutalmat is kapott. A Hannácska meg két dícséretet. stb.
Komolyan az eszem megáll. Mindig a lényeg az, ha a gyerekem a fején is pörögne, akkor is az lenne a következő első vagy második mondat lényege, hogy valamelyik másik gyerek azt többet tud/tudott addigra.
De amúgy ezek az emberek tényleg ennyire hülyék? Nem tűnik fel nekik? Úgy értem, hogy oké, hogy egy babáról van szó, aki elvileg nem érti még az ilyet, de akkor róla már mindent lehet?
Mert azért ha nagyobb lenne, a normális ember mondjuk, hogy maradjak a fenti példámnál akkor azt mondaná, hogy de jó, de ügyes, igen ez így normális stb. nem azt, hogy hát a másik meg dícséretet is kapott. Persze lenne elvétve olyan is. De most komolyan úgy érzem, hogy most meg inkább az a kivétel, aki nem kezd egyből "licitálni".
Vagy azt hihetik, hogy ez jó?
Sajnos igen.
A normális még ha előbb is csinált az Ő gyereke valamit akkor sem hangoztatja,mert tudja,hogy ez benned esetleg ijedelmet is kelthet.
Vagy azt mondja,hogy igen kb. mi is ekkor csináltuk ezt(ha rákérdezel).
Sajnos sok a primitív ember:(
Ha el van késve bármiről a babád akkor sem az a megoldás,hogy kérkedik az övével,hanem segítő szándékkal mondja,hogy:
-Figyu,ez nem biztos,hogy jó,hogy még nem forog mert az átlag babák már forognak ilyenkor(pl.mondjuk 8 hós a babád)
Ezért írtam,hogy nyugodtan vágj vissza nekik csak abból értenek:(
Az idiótáknak frappáns válasz: "- 1 éves és még mindig nem jár? A Jolika unokája a Pistike ennyi idősen már futott.
- Úgy döntöttünk, ő különleges gyerek marad és csak mászni fog. Sokkal stabilabb így, biztonságosabb. Majd veszünk neki térdvédőt az érettségi öltönyre." Nem tudom, kitől idézem, de nagyon idevág :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!