A védőnőnek mik a feladatai illetve kötelezettségei és a Baba hány éves koráig?
6 hónaposan sajnos új védőnőnk lett és most leszünk 14 hónaposak egyetlen egyszer találkoztunk vele kb.5 percre az 1 éves státusználés csak ennyit mondott: "mi még nem találkoztunk!"
Se egy telefonszámot nem kaptunk tőle, a Fiam hosszúságát 68 helyett 86 cm-nek írta,azt sem kérdezte meg van-e kérdésünk,próblémánk...stb.
Szia!
Tényleg jobb ha nem találkoztok...
Nálunk a védőnő a baba 1 éves koráig jön havonta egyszer. Az én babám még csak 4 hónapos, de a mi védőnőnk ezt már túl teljesítette.:) Tudja, hogy első baba és nincs segítségünk, így többször benéz hozzánk. Kedves, megnézi a babámat, beszélget hozzá. Megkérdezi, hogy írasson-e receptet a dokinénivel és akkor elhozza, kérdezhetek tőle, ellát tanácsokkal. Szóval mi jót fogtunk ki.
Szia!
Hát..csatlakozom az előttem szólókhoz.
A mi védőnőnk még pici volt a lányom hetente 1x jött.Nagyon kedves, segítőkész. Bármikor hívhattam( hívom), ha kérdésem volt (van) 1 éves kor után havonta 1x jött, most vagyunk 21 hónaposak, de még mindig odafigyel ránk:):)
Tényleg jobb nem találkozni ilyen védőnővel.
Egyébként it van, hogy milyen gyakorisággal kell (kellene) látogatnia:
"Milyen gyakorisággal látogatja a védőnő a gondozásában levő családokat otthonukban?
* Várandós anya: a várandósság ideje alatt legalább 5 alkalommal, (ebből az első látogatás a gondozásba vétel után 2 héten belül, a várandósság utolsó hónapjában pedig 2 hetente), fokozott gondozást igénylők esetén havonta egy alkalommal és szükség szerint.
* Gyermekágyas anya ill. újszülött csecsemő: az intézetből hazajövetel után – munkaszüneti nap kivételével – 48 órán belül, majd az első 6 hétben legalább hetente.
* Csecsemő (6 hét-1 éves kor): havonta, a fokozott gondozást igénylők esetében havonta és szükség szerint
* 1-3 éves korú kisded: évente legalább 6 alkalommal, a fokozott gondozást igénylők esetében évente legalább 6 alkalommal és szükség szerint.
* 3-6 éves korú kisgyermek: évente legalább 4 alkalommal, beiskolázás előtt kötelezően, fokozott gondozást igénylők esetében évente legalább 4 alkalommal és szükség szerint."
Nekem szerencsére nagyon kedves, lelkiismeretes védőnőm van. Többször jött hozzánk, sokat segített az elején, utána látta, hogy szépen boldogulunk, de azért jött a 3. hónapban is, amikor a kérdőívet kellett kitölteni, utána a 6. hónapban is van ilyen kérdőív. De a 2 találkozás között is beszéltünk, mert mindig hívom, ha valami kérdésem van és mindig segít.
Nem irigyellek, hogy egy ilyet fogtál ki. Legalább, aki az első félévben volt, az lelkiismeretes volt?
Hozzánk az első 3 hétben hetente 2x jött, utána a következő 3-ban hetente 1x, azóta meg havonta 1x, de bármikor hívhatom, mindig kedvesen válaszol, megnyugtat, segít. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!