8 hetes babának kell már legyten napirendje?
Azt olvastam egy babapszichológus tollából, hogy egy 6 hetes babának már kell legyen napirendje, legalábbis körülbelül ki kell alakulni valamiféle rendszernek, biztos pontoknak, ami mindig ugyannkor van mint pl. séta, fürdés.
Az én babám most 8 hetes és nem tudom, hogy miként alakíthaték ki neki már most napirendet amikor mindig máskor ébred reggel, máskor éhes (igény szerint szopik), máskor álmos, este máskor alszik el, sétálni sem tudunk minden nap, ha rossz, szeles az idő.
Kb. így néz ki a napunk 9-fél 10 körül ébred és 12-kor kezd álmos lenni, ilyenkor elaltatom cicivel vagy ringatva és alszik kb 3-ig, fél 4-ig. Akkor megint fent van 7-ig, nem szundít. 7 kürüól látom h álmosodni kezd, húzom az időt kb 8-ig, akkor fürdés, evés és altatom. Éjjel kel éjfél körül, utána hajnalban 6-7 kürül és utána reggel 9 körül.
Szerintetek ez így jó? Nem én alakítottam így, hanem azt figyeltem, hogy mikor álmos, mikor éhes a babám. Az nem baj, hogy ennyit van fent egyhuzamban, nem szundikál 15-20 perceket, hanem napközben csak egy nagy délutáni alvása van?
előszor is a szakkonyvek szerint ennyi idosen nem a percre pontos napirend a fontos, hanem hogy mit mi követ: furdes utana eves alvas stb.
a napirended egyebkent jo (én mondjuk kesobb fektetnem es korabban keltenem h ejszaka ne keljen fel ketszer) de majd úgy a 3. hónap vége felé elkepzelheto h megborul a rend...tobbet lesz ebren tobbet mozog tobbszor kell majd etetni stb. nekem is volt 1-2 honapig napi rend, amivel at is aludta az ejszakakat 10 hetes kortol. aztan 4 honaposan minden borult. a sajat tanulasi vagya elkezdte felkelteni ejjel.allandoan ehes lett nehezen aludt el tehat minden felborult. most 5 honapos. a kezdeti napi rend alapjara epitve kidolgoztunk egy uj napirendet es ehhez fogunk ragaszkodni ugy erzem ő is eleg erett.hozza.
kerdesedre a valasz: nyugodtan kezdheted alakitani a napi.rendet de most még kezeld rugalmasan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!