Hogy alakul 1 év körüli babád napirendje, mit és mikor eszik és kb. mennyit?
Szia!
Kisfiam tegnap volt 10 hónapos.
Reggel 8:30 és 9:30 között ébred, felöltözünk, reggelire tápszert kap 270 és 330 közötti mennyiséget eszik meg.
4 órával később ebéd, (általában 13:00kor) főzeléket kap, amit én készítek. Általában friss zöldségből, amit többnyire krumplival sűrítek, feltétnek csirkemellel csirkemájjal, vagy sajttal. kb 3,5 - 4 dl
17:00 körül uzsonnázik, szintén én készítem. Ez gyümölcs, és valamilyen tejtermék (egyelőre kefír, joghurt, és túró váltják egymást :)) kb 3,5 - 4 dl ez is
20:30kor fürdik kb, és 21:00 körül vacsizik tápszert, szintén 270-330 között, utána már alszik is.
Mivel 11-12 órát alszik, ezért nem fér bele egy ötödik étkezés, viszont egy-egy alkalommal elég sokat eszik, és néha étkezések között is 'csipeget' kölesgolyót, babakekszet, gyümölcsöt.
Aludni délelőtt és délután is alszik kb másfél-másfél órát.
A maradék időben játszunk, elvégezzük a házimunkát, és sétálunk :)
Nálatok mi a napirend? :)
Pici fiam 16 hónapos, végülis egy év körül van, még ő is! :-)
8 körül kel. A tápszert egyik napról a másikra elutasította kb 1,5 hónapja uh langyos kakaót kap, 1,5 dl-t. Csipeget hozzá vmilyen peksutit.
10-ig játszik bent, én megcsinálom a házimunkát, fozok. Neki közben felszeletelek vmilyen gyümölcsöt. Most a mandarin és a körte a menő.
10-kor kimegyünk a kertbe, utcára 11:30-ig.
Ebédel általában azt kap amit fozok, ha túl erős vagy fűszeres akkor fozok neki vmi egyebet, de van olyan is h üveges hamit kap.
12:15 körültől alszik kb. 14-ig.
Általában éhesen kel, uh ébredés után újra gyumit kap vagy esetleg egy túró.rudit v joghurtot.
16 körül elcsipeget egy szendvicset, aztán megyünk sétálni vagy átmegyünk a kis pajtasahoz.
Este 7 körül kap tejpepet, vagy ha aznap még nem kapott szendvicset, akkor azt adok neki. Most épp a virslit imádja.
19:30 körül megy fürödni, aztán alszik olyan 20:15-től.
Lányom 13 hónapos
Napirendje:
8:00 ébred
8.30 reggeli (májkrém, sonka, lekvár, kenyér)
10-11:30 alvás
13:30 ebéd (főzök neki- sok zöldség, csirkemell vagy comb,nyúlhús, rizs, krumpli, kacsazsírral főzök neki)
14:00-15:30 alvás , utána 1 jó nagy alma pépesítve
16-18-ig séta, hinta
18:30 vacsora (túró+gyümölcs+joghurt+korpovit)
19:15 fürdés
19:45- alvás
22 óra körül egyszer iszik éjjel.
Kedves 3-as!
Még 2x alszik a lányod nappal? Én meg azt hittem sokat alszik a picim. :-)
Ezek szerint ennyi alvás még átlagnak számít.
2-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!