Szülés utáni hajhullás?
Anyukák, Ti mit csináltatok, hogy megálljon a hajhullás és meddig tartott?
Nekem 4,5 hónapos a kisfiam és olyan szintan hullik a hajam, hogy már szinte látszik a fejbőröm :(
Segítsetek légyszi, mert kezd lelkileg felőrölni :(
(Egy hete fogyott el a tejem, már nem szopik a babám)
Kb fél évig (ezt írja amúgy a szakirodalom is) nekem is nagyon durván hullott, óriási adagokban jött ki a hajam, több helyen kopaszodtam. Semmi nem segített. Fél év után abbamaradt, most rengeteg 2-3 centis hajszálmező díszítik a fejemet. Én úgy voltam vele,h csak akkor vizsgáltatom ki magam, ha fél év után is folytatódik a hajhullás.
Most 9 hónapos a babám, és még szopizik is (tehát nem gondolom,h ezzel lenne szoros az összefüggés, inkább a szülést követő hormonváltozás a kiváltó ok).
nekem is fél évig hullott marék számra (előtte soha életemben, erős, vastag hajam volt..)
ma meg már látom az utánpótlást, nő, viszont a baba tépi ki..
:(
Akkor nincs igazabol mas, csak a turelem :(
Csak mar attol tartok, hogy az emiatti idegeskedestol meg jobban hullik :(
Ma pl hajmosasnal annyi kujott, hogy azt hittem ott ajulok el, pedig nem vagyok az a lelkizos, picsogos fajta, de ez mar megvisel es megijeszt... :(
Hát, ugyanígy voltam:
hajmosásnál két marékkal a kezemben maradt, tele volt a lakás, a gyerek, a kiságy, a szőnyeg.
Olyan szinten hullott a hajam.... rendes kopasz foltok voltak, csináltam is csomó fotót.
Aztán egyszer csak abbamaradt, most azon röhögünk, hogy úgy nézek ki, hogy a régi kopasz foltoknál pár centis, kiálló, felálló babahajak. :)
Elmúlik, nyugi.
Amúgy most az hullik ki, ami 9 hónapig nem hullott, mert a terhesség alatt egyáltalán nem hullik a haj, hanem utána, ahogy kiürülnek a hormonok, akkor hullik ki ilyen durván.
Szia!
Nekem ez nem tűnik normálisnak, vagy legalább is ha én is így járnék, nem hinném el hogy ez normális. Igaz még csak 9 hete szültem, 5 hete nem szoptatok, a hajam tök szép. Első szülésem után sem hullott a hajam.
Én elmennék a nőgyógyászhoz vagy a házi orvoshoz és kérnék egy vérvételt. Nekem akkor hullott ennyire, mielőtt teherbe estem volna az első gyerekemmel, komoly hormon gondjaim voltak amiket napi 3 szem gyógyszerrel orvosoltak is, a hajhullás megállt és újra gyarapodtak a hajszálaim.
Szerintem ne hagyd annyiban, ne törődj bele hogy majd csak elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!