Kisfiam egy vesével született. Segítene, akinek szintén hasonló problémája van?
Szia
az én kisfiamnak pedig a bal veseéjére nőtt egy vese szerű nyúlvány nem tudom most pontosan a nevét, nem jut eszembe.
én is nagyon megijedtem, havonta kell ellenörizni a pisit hogy ne legyen benne baci, de elvileg semmi baj nem lehet, csak ne teljen meg vizzel.
Remélem nálatok is minden rendben lesz, mennyi idős a kisfiad? és ezt UH-n nem vették észre? nálunk sajnos nem, de teljesen mindegy hogy már terhesen tudtuk volna vagy születése után.
Ha gondolod írj nyugodtan, bár nem egy a próbléma de szívesen meghallgatlak.
Ez így van,nem probléma,csak nem tudtam,hogy megfogalmazni a kérdést,sehogy se akarta elfogadni az oldal:(
Szóval a kisfiam 6,5 hónapos a 32 hetes Uh-on kiemelve kértem,hogy nézzék meg neki,mert a bátyám szintén egy vesével született,így számunkra már akkor kiderült,hogy a jobb oldali veséje nem fejlődött ki...a 2 napos Uh-on kimutatták,hogy a mellékvesék megvannak,ami azért nagyon jó...Egy hétig sírtam,fél évenként járunk controll UH-ra és vizelet vizsgálatra....de nagyon nehéz....
nekünk 7 hónapig havonta kellett vesegondozóba járnunk most majd csak a nyáron kell menni, remélem nem lesz komoly baja egyikőjüknek sem :)
Azt mondta a doki, hogy régen sem volt UH így nem is derült ki sok embernél, volt aki csak 40 évesen azért tudta meg ezeket a "betegségeket" mert épp valami más baja volt.
Sok gyerek nőtt fel anélkül hogy tudták volna, hogy valami nem stimmel.
A fiam ezt ki nőni majd nem tudja csak ahogy nől úgy csökken a mérete a nyúlványnak.
Lehet hogy ikrek voltak csak a másik baba felszívodott és a kis vese darabkája maradt meg, nem tudom....
Az is valami,hogy már "elnövi"....
Ismerős a helyzet,a bátáymnál 15 éves korába derült ki,hogy nincs meg az egyik veséje,kirabolták az utcán,megverték és a hasi UH-on látták csak meg neki...édesanyám se tudott róla semmit...nem tudott rá vigyázni,egyébként semmi baja a kisfiamnak se,6 hónapos koráig csak szopizott,8 kg 70 dkg.72 cm...makk egészséges-mondja a férjem mindíg,de én belül mindíg tudom,hogy nem így van és soha nem is lesz így,hiszen akkor 2 veséje lenne....tudod,nagyon féltem....
:)
elhiszem, hogy nagyon félted én is félek, minden vizsgálatnál nehogy legyen baci a pisiben, mert tavaly nyáron hetekig antibiotikumot kapott több fajtát mert volt mindig a pisiben valami, mire eltünt a baci a következő héten egy másik jött elő annyira rossz volt...
pedig nagyon vigyázok rá én is.
A fiadnak sem lesz semmi baja, igaza van az apukájának hisz ez nem betegség.
Gondolom nektek is kell figyelni a pisit nem?
Csak vigyázz arra, hogy ha nagyon is félted ezt felé ne mutasd sokszor, mert akkor tudod "anyámasszony katonája" legyen, engedd azért had csintalankodjon nem lesz semmi gond :)
azt lehet tudni hogy ez nálatok egy örökletes dolog?
talán valamelyik nagyszülőnél volt hasonló próblémája?
A mi családunkban a dongaláb van, hála Istennek nálunk nem volt evvel gond, de a bátyám igy született mindkét lábával mütötték is, most született a fia és Ő is donga lábbal született.
Sajnos vannak ezek az örökletes betegségek, melyeket kivédeni nem tudunk.
:)
Szia!
Sajnos mi is hasonló problémával vagyunk mi ti.
A babám bár nem egy vesével született a másik veséje multicisztás tehát nem müködik.
A terhesség félidejénél vették észre.
Most 8hónapos a baba, 3havonta nézik a veséjét.
Állítólag a rossz vese összezsugorodik és eltűnik, bár más orvosok szerint műteni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!