Segítene nekem olyan anyuka, akinek volt/van hasonló problémája alvás terén már nem olyan picike babával?
Nálunk dettó így van, 20 hónapos lányom.
Soha nem volt jó alvó, ráadásul nemrég volt beteg, addiig már egyre többzsör előfordult, hogy aludt reggelig a saját ágyában, volt, hogy este már magától el is aludt.
Múlthéten beraktam este az ágyába- hogy hátha megint elelszik magától , de ő csak sírt.
Gondoltam várok egy kicsit, egyszer csak megjelent a kisasszony a nappliban.
Az ütő megállt bennünk, valahogy kimászott az ágyából.
Nem tujuk mitévők legyünk, marad az, hogy este elltatom az ölemben, berakjuk az ágyába és éjjel-hajnalban valamikor jön közénk.
Szia!
Hidd el, nem fog lelkileg megsérülni, hacsak nem vered hetekig, hogy aludjon. Emiatt ne aggódj.
Én a nagylánnyal 3,5 éves koráig küszkö9dtem az alvásokkal, órákat ringattam, éjjel is fel volt egy csomót, nagyon gáz volt. Aztán egyszercsak betelt a pohár. :)
tervezd el, mi az amit szeretnél: saját ágyában mese, ott aludjon el egymaga, és maradjon is ott. Gondolom ez a terv. Akkor kezdettől ezt is várd el tőle, akárhogy is ír ne add fel. Az én lányom 5 perc után már hányt is, annyira sírt, akkor mindig megadtam magam. Amikor már annyira komoly volt az elhatározásom, hogy ez sem érdekelt feladta ő. csendben, nyugodtan átöltöztettem, és közöltem, hogy akkor is itt maradsz kicsim, és a saját ágyadban alszol. 2 nehezebb éjszakánk volt, azóta kutya baja, és nem is emlékszik rá, hogy akkor anya szemét volt pár napig :D
Nyugodtan, kedvesen, szeretettel, kitartóan. Amint feladod már vesztettél. És mindegy, hogy 5 percet vársz, vagy 2 órát mire megadod magad. Tudni fogja, ha elég kitartóan cirkuszol,akkor eléri amit akar.
Elmondod a mesét, adsz neki mittomén 10 simit, puszi és kifelé. Ha kimegy, visszaviszed, lefekteted, elmondod neki mi a pálya és ott hagyod. Ezt annyiszor, ahányszor szükséges. Ha éjjel átmegy visszaviszed. Nem könnyű, mert biztos dög fáradt leszel pár napig, de megéri.
Lehet,hogy le fognak pontozni,és nekem még csak 5 hós a kisfiam így tapasztalatom sincs.(amúgy a szülő mindig utólag jön rá,hogy hogyan kellett volna csinálni,de pont ez a szépsége a gyereknevelésnek)
Szóval én a kötődést segítő nevelésben hiszek,és úgy gondolom,hogyha nem lenne rátok szüksége,akkor el lenne a kiságyában is...a közelségetekre vágyik ,bűn ez?
Én pl.mellé tenném a kiságyát a mi ágyunknak,és egy ideig ott altatnám.Együtt,de mégis külön,utána lehetne "távolítani"...(amúgy mi együtt alszunk a babával. :-) )
szia! én több trükköt vetettem be, a fiam szintén a mi ágyunkat részesítette volna előnyben :)
- pillangókat ragasztottunk az ágya köré, amiket imád és lefekvéskor számolgatja (persze össze vissza mondja a számokat, de a lényeg, hogy hosszasan gyönyörködik bennük)
- az esti mesét úgy olvasom, hogy ő az ágyában van már
- azt mondtam neki, hogy az ágya alatt laknak az álom manók, akik akkor jönnek elő, ha becsukja a szemét. megcirógatják az arcát, puszit adnak a homlokára és mecsikizik a talpát. ezt végigjátszuk, majd elmondom neki, milyen álmot hozzanak neki a manók. felsorolom, hogy pl. kiskecskékkel, kutyusokkal, lovakkal álmodjon, csupa olyan dolgot mondok, amit tudom, hogy szeret. ez egy szertartás lett nálunk és utána vita nélkül jön a szundi bundi.
szóval szerintem az esti megnyugvás legyen a saját ágyában már és a szertartások is segítik a biztonságérzetét. remélem, sikerül megoldani a gondot!
első
Csak az enyém olyan akrobata, hogy kimászik a rácsos ágyból?
14:13-as!
Csak annyit fűznék hozzá, hogy attól még kötődsz a gyerekedhez, hogy nem a fejeden alszik el éjjel.
Hidd el, nekik is kényelmesebb és jobb, ha nyugodtan ki tudják aludni magukat, nem kell éjjelente órákat fel lenniük, mert maguktól nem tudnak visszaaludni. A nemalvás, a szülők közt alvás, ringatva alvás mind csak rossz szokások, amivel mi kapatjuk el a gyerekünket mindenféle okokból. Sokszor azért mert míg kicsi volt így gyorsabban ment, könnyebben tudtunk pihenni,stb. Nekik meg a jót mindig könnyebb megszokni. Minek strapáljam magam, hogy egymagam elaludjak, ha van egy hülye, aki ringat 8-tól fél 10-ig a meleg karjaiban? Nekünk is jó, mert aranyosak, édesek, puhák, szeretjük őket.
De hihetetlen határok tudnak megnyílni a házastársi kapcsolatban is, ha ketten vagytok a szobában, és jobban ki tudod pihenni magad. Ergo nyugodtabb vagy napközben, kedvesebb, és használhatóbb.
Mindenkinek jobb, ha a gyerek egymaga alszik el. Biztos, hogy ettől még nem kötődik kevésbé az anyjához.
Kedves Lángvirág! (14.13-as vagyok)
Nem értem miért van gond velem???? Én csal javasoltam valamit a kérdezőnek és nem ítélkeztem. Nem hiszem,hogy egyik nevelési módszer jobb,mint a másik. Az én gyerekemnél ez válik be,én se így terveztem anno. ...és nem a fejemen alszik,hanem mellettünk. Én is felnőttem úgy,hogy a szüleim beengedtek az ágyukba,mégse lettem selejtes....vagy mégis??? ;-)Én elfogadom,hogy másnak másképp jó....TE???
A házaséletről meg annyit,hogy én soha nem szerettem este szeretkezni :-D ...nem értem,hogy miért kell szorosan összekapcsolni a kettőt...habár szerencsém van,mert az én férjem csak fél3-ig dolgozik.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!