Miért hideg a lába minden séta után? Ennyi réteg nem elég?
Ezek voltak fél éves fiamon: body, harisnya, zokni, rugdalózó, egy nagyon meleg overál, amihez tarozik egy külön vastag lábra való bundacipő + babakocsiban vastag pléd duplán, plussz a babakocsi lábzsákja.
Ma 50 percet voltunk kint, most jöttünk meg, szikrázó napsütés van, és napon bőven plussz fok, ennek ellenére jéghidegek a lábikói. Mit adjak még rá szerintetek?
Dehogynem :)
Az enyémnek effektív a lábfején csak harisnya, zokni, mamusz és pléd van.
Míg a tiédnek: harisnya, zokni, lábfejes rugi(?), bundacipő, vastag pléd duplán, lábzsák.
Ez kb. olyan, mint, amikor anno (jaj, de régen volt) az acélbetétes bakancsba egy vékony zoknit vettem, sokkal melegebb volt a lábamnak, mint amikor dupla zoknit és harisnyát. Ugyanis a legjobb szigetelő a levegő.
De az is lehet a gond, hogy szorosan van rajta a pléd, lábzsák és még azt a kicsi lábmozgást sem tudja, amit egyébként szokott.
Sziasztok
Leírom,hogy én mit adok a 10 hónapos lányomra!
Hosszú ujjú body,harisnya,zokni,vékonyabb melegítő,pulcsi,termobéléses overál,és az overál cipője!
Takaróval betakarom a babakocsiban!
Nem szokott hideg lenni a lába,max.,ha kinn is nagyon hideg van!
Nálunk inkább a keze a jégcsap,de ahogy írták már,a vérkeringésük még nem olyan gyors,mint nekünk!
Érdekes,én viszont akármennyi és akármilyen vastag zoknit,harisnyát cipőt veszek,mindig hideg a lábam,pedig én megyek,nem is keveset!
Még a lakásban is hideg,éjjel zokniban alszom!:-)
Akkor ha rendszeresen hideg a láb, az még nem jelenti azt, hogy biztosan felfázik? Mert ha a keze hideg, az nem izgat, csak hát alulról lehet ugye felfázni, ezért ijedtem meg.
Azért gondoltam, hogy jó a sok réteg, mert mindenhol azt hallani, hogy rétegesen öltözzünk, öltöztessünk. Meg nekem szokott segíteni két zokni, ha fázik a lábam.
na, lehet megkövezni. :-) én lányomon ez van:
harisnya zokni overál SLUSSZ!
és sosem volt még hideg a lába, mindig fogdosom vadul mikor hazaérünk, de kukk meleg... (babakocsiban ülős még, nem jár)
15:47 vagyok. mármint alul...
felül: body-hosszúujjú póló és az overál . És mikor levetkőztetem "árad" a meleg a testéből :D
Ennyi ruhában nem létezik, hogy fázik a kisfiad.
Mi így vagyunk kint ilyen hidegben: body, póló, naci, pulcsi, overáll, sapka. Se takaró, se lábzsák.
Inkább a keringéssel lesz ez összefüggésben, mint a hideggel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!