1 évnél idősebb, már nem szopizó gyermekednek mi adja a napi fél liter tejalapú táplálékot?
Tejital után most váltottunk a tejre, most 17 hónapos.
A joghurtot már 10 hónapos korától megeszi, minden nap kap egyet. A sajtféléket nem nagyon kedveli, krémtúrót házilag szoktam neki csinálni.
A zsírtartalma mindegy hogy milyen % a tejnek, mert a fehérjetartalma ugyanaz. Én a tejital mellett először 1-1 dl-t adtam neki kóstolóba, majd a reggeli tejitalt váltottam ki tejre, majd később az estit is. Mint amikor a szopit váltottam tejitalra. Valószínűleg allergiás nem lesz a tejre, mert az már a tejitalnál előjött volna, de a tejeben több a felesleges fehérje, és kevesebb a vitamin, mint a mesterséges tejitalban, de én már nem győztem a drága tejitalt, előbb-utóbb váltani kell.
Mi házi tejet hordunk az egész családnak, nagyobb tesók is azt isszák, felforralom, és a kicsinek még vízzel is hígítom.
Ha bolti tejet vennék, akkor a 2,8 %-osat választanám.
1 évesen váltottunk tápszerről tejitalra nappalra, 17 hósan váltottunk tejitalról tejre (laktóz menteset ihat csak), én először úgy adtam neki a dobozos tejet hogy a negyede víz volt. Aztán 1-2 hét után elhagytam belőle a vizet. Nem volt tőle baja.
Most 20 hónapos, nappal egyszer iszik tejitalt alváshoz, este tápszert szintén alváshoz.
1 évesen még kétszer ivott tejitalt nappal, este tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!