Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kezdenétek ezzel a bölcsis...

Mit kezdenétek ezzel a bölcsis étkezés szituval?

Figyelt kérdés

Kislány 20 hónapos, egy ideje bölcsibe jár, de csak délig.

Soha nem evett meg semmit ami teljesen pépes volt, undorodik az ilyen állagú ételtől, így pl főzelékeket soha nem evett, sajnos megszokta hogy a mi kajánkat kapja, amit főzök, pl rántotthús, rizs, krumpli, krumlistészta, szószos tészta, párolt zöldségek, levesek, stb.

A bölcsiben csak főzelék van. MINDIG. Minden nap másmilyen, de mindig összepépesített főzelék. Esetleg utána van ilyen hoyg süti, gyümölcs, stb. Az én gyerekem nem eszi meg az ebédet, egy darabig próbálták eröltetni neki, de már nem. A sütit, gyümit megeszi, ha az nincs akkor sima üres kenyeret adnak neki, hogy egyen valamit.

Mi lesz így ha egész napra ott lesz? 2 hónap múlva megyek dolgozni...Kizárt hogy meg fogja enni a főzeléket, ismerem, tudom milyen, én is ilyen voltam, ha valamitől undorodtam nem ettem meg, ha erötlették vagy ha éhes voltam sem.

Próbáltam kérni hogy vihessek be neki kaját minden nap ebédre, de azt mondták nem, mert akkor a többi babának is majd biztos az kell.

2014. nov. 30. 13:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Sajnos ez így van.A többi gyerek is azt szeretné enni.Meg tilos nem ott főtt kaját adni .Az én fiam sem sokat evett.Általában ebédre csak a gyümölcsöt aztán uzsira meg több darab kenyeret ,kakaót.Nálunk egyszer egy héten vlt leves+vmilyen tészta.Egyszer pedig rakott vmi
2014. nov. 30. 13:58
 2/8 anonim ***** válasza:

vagy türelem és idő után megszokja, belekanalaz, stb

vagy otthon tanítani ezt enni neki, hogy örömmel párosuljon

(én pl igaz még babám van, de én alkalmaztam olyan cselt, mintha jutalmazásból adnám, örömmel adtam elé, hogy összekösse a pozitív érzést az új étellel és sikerült, talán elsőre, vagy másodikra, nagyon hamar, sóval úgy bánj a főzelékkel, mintha csokiról lenne szó, ha javasolatom)

2014. nov. 30. 14:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Hozzátáplálásnál egyből darabosat adtál neki? Vagy hamar abbahagytad a pépes adását?

És te sosem főzöl pl spenótot, sóskát? Vagy azt eszi?

Esetleg kérdezd meg, nem lehetne-e pépesítés nélkül adni neki az ebédet?

2014. nov. 30. 14:44
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem főzök soha spenótot, sóskát. Hozzátápláláskor hónapokat szenvedtünk, nem evett meg semmit, mire rájöttem, hogy egyszerűen ettől az állagtól öklendezik, ez nem kell neki. Úgy jöttem rá hogy előtte hagytam egy kis darab puhára főt répát, azt azonnal megette.
2014. nov. 30. 14:59
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
Milyen bölcsi ez ahol nem adnak rendes kaját a gyerekeknek. Így nem kell velük foglalkozni annyit. Nem kell őket tanítani enni. Nálunk a bölcsiben is egy héten max egyszer volt főzelék. Mindig változatos kaja volt.
2014. nov. 30. 15:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Vigyél neki ebédet reggel ételhordóban. Ennie kell. Beszélj a vezetővel!
2014. nov. 30. 16:32
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen, én is ezt szeretném, de nem engedik, már beszéltem a vezetőnővel.

Képzeljétek el, hogy azért főznek nekik csak ilyen kaját, mert "ez az egészséges". Azt mondták ha éhes lesz majd úgyis megeszi, pedig ez azért nem így működik, annyira éhes sosem lesz, mert ugye reggelizik, tízóraira kekszet kapnak, meg ebédre is adnak akkor neki kenyeret, de ha az nem lenne, tuti vagyok benne hogy akkor sem enné meg a főzeléket.

Csak remélni tudom hogy oviban már rendes szilárd ételt fognak kapni.

2014. dec. 2. 08:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor fordulj a fenntartóhoz. Önkormányzat, jegyző. Én lehet, hogy még az ÁNTSZ-szel, védőnővel is beszélnék. Ilyen nincs, hogy kenyeret eszik ebéd helyett minden nap. A másik meg: mi az, hogy megeszi, ha éhes lesz? Nyilván éhes szerencsétlen, de ha egyszer utálja nem fogja megenni. Én sem eszek olyat, amitől undorodom. Gondolom a "kedves" óvónők sem.
2014. dec. 2. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!