1 éves szülinapon a vendég alkalmazkodik a baba
napirendjéhez, vagy a gyereknek boruljon az altatása?
Figyelt kérdés
Majdnem családivita lett, hogy az egyévesem szülinapján mikorra jöjjenek a 24 éves unokatesó és a sógornőmék, mert a "nagy lánynak" elöző este bucsuztatója lesz. 11-re hívtam Őket, hogy ebéd előtt játszhassanak a picivel. Anyósom szerint viszont ekkor inkább altatni kellene a babót, hogy a többiek később jöhessenek. Ez azt jelentené, hogy a gyereknek minden csúszik és este nem lehet elaltatni, így mi sem kerülünk éjfél előtt ágyba.
Valóban nekünk kellene alkalmazkodni, mert egy felnőtt nő elöző este beakar rúgni és reggel 10 körül nem tud fel kellni? Szerintünk lesz még bucsuztatója az életben és a piciről kellene hogy szóljon a nap.
Mi kb.14:00-ra hívtuk a vendégeket. Más baba is volt a bulin(két féléves és egy 1,5 éves). Amikor valamelyik elaludt akkor bevittük a fiam szobájába. Legyen egy szoba ahova le tudod majd tenni ha szükséges (akkor viszont senki ne zavarja). A sok vendég hatására is felborulhat a babád napirendje. Persze a vendégek közül volt aki később tudott csak jönni vagy hamarabb kellett elmenjen. A tortát akkor vettük elő amikor nagyjából mindenki ott tudott lenni.
Szerintem ne aggódj, ha akkor jönnek a vendégek amikor alszik. Várják meg amíg felkel ha azt sem tudják akkor így jártak (és gondoljanak vagy mondjanak amit akarnak).
2014. nov. 28. 19:50
12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket. Nálunk már 1 hónapja meg volt a körkérdés akkor jó volt, figyelembe vettük, hogy van aki nem vezet sötétben. Aztán 1 hete anyós el kezdett bekavarni, mert gondolom nem ő a főszervező/ötletgazda és valami másra mindig kell neki hivatkozni, hogy miért nem jó az amit mi kitalálunk. Remélem túléljük a holnapot anyós szokásos (fontos eseményeinken jelentkező) sértődése nélkül. A gyereket azért nem fosztanám meg a nagyszüleitől.
2014. nov. 28. 21:44
13/17 anonim válasza:
Nem csináltunk belőle ügyet. Volt, aki.délelőtt jött, volt, aki délután. Mi egész nap itthon voltunk, így nekünk mindegy volt. Azt megmondtuk, hogy nagyjából mikor szokott aludni, így aki akkor jön, az készüljön rá, hogy velünk kell beérnie. Nem volt semmi gond, egész nap volt nálunk valaki, nagyon jól éreztük magunk, de nálunk ez abszolút megszokott, hogy egész nap vendégjárás van, a fiunk is.ezt szokta meg, szereti, ha nyüzsgés van. Én nem is igazán értem a problémát.
2014. nov. 29. 09:46
14/17 anonim válasza:
Utolsó, nyilván ha pár szottyos pogácsával várod a vendégeket, akkor tök mindegy mikor és hány turnusban mennek. Ha valaki rendes ebéddel, vagy vacsorával készül, az nem szeretné öt részletben melegíteni. Illetve vannak olyan családok, ahol az a szokás, hogy összegyűlnek alkalmakkor és közösen ünnepelnek.
2014. nov. 29. 10:17
15/17 anonim válasza:
A 60 negyzetmeteres lakásunkban nehezen jönne össze az egész család, amikor vagyunk huszonhárman plusz a barátok. És mindenkit kínálatunk ebéddel, aki ebédidőben volt, nem esik nehezemre megkínálni senkit, de aki délelőtt jött, azok általában ebédre hazamentek, akik még délután jöttek, ők ebéd után jöttek. Akik meg ott voltak ebédidőben, azok kaptak. Nem szottyadt pogácsával vártuk őket, bár tény, hogy nem főztem, sütöttem ezerfelet, de volt bőven étel, ital. Inkább legyen egyfélével kevesebb étel, sütemény, de teljen békében, szeretetben egy ünnep, mint görcsöljek a hetvenkettedik ételen. Látod, a kérdezőnél is megy a problémázás, nálunk ilyen nem volt. De biztos jobb adni a tökéletes háziásszonyt, szakácsot és cukrászt mint egy kicsit alább adni az igényekből és jókedvűen eltölteni ezt a napot.
2014. nov. 29. 10:34
16/17 anonim válasza:
Nálunk akkor telik szeretetben az ünnep, ha a család egyszerre leül az asztalhoz, nem akkor ha 23 fő + a barátokat átjáróházat csinálnak a lakásból. Szerintem a kérdezőnél is így van, legalábbis a kérdésből ez derül ki, így jogosan szeretné, ha mindenki egyszerre menne hozzájuk.
2014. nov. 29. 11:55
17/17 anonim válasza:
Naná, hogy a vendégek alkalmazkodnak a gyerekhez!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!