Mit tegyek, hogy a 6 hónapos babám jobban, nyugodtabban aludjon?
Figyelt kérdés
A kisbabámmal alvás terén négy és fél hónapos koráig semmi gond nem volt. Azóta este nagyon nehezen alszik el, összevissza vergődik az ágyban, majd leragad a szeme, de mintha erőltetné, hogy csakazért se aludjon el. Ha nagy nehezen elalszik éjjel 11 és 12 között már kel is, és addig nem sír, nyűszít, amig kénytelen vagyok kivenni az ágyból, magam mellé fektetni, és cicit adni neki. Egyébként már nem szoptatok, ez csak olyan megnyugtatás. Szeretném azonban, ha a kisbabám egyedül és nyugodtan a saját ágyában aludna, mert úgy érzem, hogy ez így nem jó. Mit tegyek?2008. aug. 15. 16:03
1/5 anonim válasza:
Szia, lehet jonnek a fogai legalabb is nalunk is igy volt 1 honapig most 6honapos 2 foggal, azota atalussza megint az ejszakat. Vagy meg lehet hogy most fogja fel hogy mennyire hianyzol most hogy mar kis okos...:)
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, alul már kezdenek látszani a kis fogacskák. Szerintem napokon belül kijönnek. De mi lesz ezután? Lehet, hogy hagynom kellett volna, hogy sírva visszaaludjon? De ahhoz nem volt szívem.
2008. aug. 15. 16:09
3/5 anonim válasza:
Lehet, hogy a fogacskái miatt van ez így - nálunk is várható, tartok is tőle. Vannak olyan gyógyszertári készítmények, amivel enyhítheted a problémát, talán ez megoldás. Én is szívesen venném az ötleteket.
4/5 anonim válasza:
Én a kisfiamnak mikor jöttek a fogai és nagyon nyűgös volt, akkor éjszakára adtam neki Panadolt. És nagyon jó volt. Attól hogy a kcsinyeink nem tudják mondani hogy nekik valami nagyon fáj, az attól még fájhat. Nekem rögtön eszembe jutott hogy mennyire fájtak a bölcsességfogaim mikor kitörtek az íny alól. És nekik a fájdalom, a viszkető íny érzése is teljesen új, nem is tudják hogy mi történik ott a szájukban csak érzik hogy valami kellemetlen, fáj, és rossz.
Én nyugodt szívvel adtam éjszakára fájdalomcsillapítót és sokkal könnyebb volt.
Egy kétgyermekes anyuka
5/5 anonim válasza:
Szia! Nekünk is volt ilyen időszak, bár még nem jön a foga. Az vált be, hogy az esti szopinál megvárom, míg elalszik a cicin (ez néha kicsit hosszúra is nyúlhat) és hasra fektetem le. Ilyenkor hasonló helyzetben fekszik, mint ahogy a karomban böfizik, és a pelenkát is érzi az arca mellett, ettől nyugodtabb. Ezen kívül: hason mélyebben alszanak, és nem tud annyira kapálózni, forogni, amire esetleg felébredne. Ne félj a hason altatástól, mert az elején én is elzárkóztam tőle (biztos kicsit agyamra ment a szakirodalom..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!