Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babámnak hőemelkedése van....

Babámnak hőemelkedése van. Germicid kúpot adtam neki, hogy éjjel se legyen gond. Meg van fázva. Éjjel, illetve hajnalban ébresszem fel megmérni a hőjét? Vagy reggelig az jó lesz? Nagyon félek az éjszakától. Első baba és nagyon féltem.

Figyelt kérdés
2010. jan. 29. 21:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Én nem ébreszteném fel. Csak többször megnézném, homlokára tenném a kezem, így is észreveszed, ha melegebb a szokottnál vagy gyorsabban veszi a levegőt (ez is a láz jele) és csak akkor zavarnám, ha valóban szükséges. az alvás is gyógyít...
2010. jan. 29. 21:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja! És jobbulást a picinek!
2010. jan. 29. 21:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Nemrég esett át az én kisfiam is az első betegségén. Lefekvéskor kapott kúpot, és aludt. Nem ébresztettem fel, pihenjen nyugodtan.
2010. jan. 29. 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Hőemelkedésre ne adj semmit mert a láz 38,5-től gyógyszerelhető!!!

Több kárt teszel,inkább nézd a tarkóját időnként,ott érződik a legjobban a láz

2010. jan. 29. 22:12
 5/7 anonim ***** válasza:

A láz természetes jelenség, az immunrendszer válasza a fertőzésre, és bizonyos fokig a beteg jó barátja. A normálisnál magasabb testhő gyilkolja a vírusokat, bacilusokat, felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.

Fontos tudni, ha még csak a gyerek altestét becélozva tudunk hőt mérni, a végeredményből vonjunk le mindig fél fokot. Ha a végeredmény 37-37,5 fok között van, akkor még csak hőemelkedésről beszélhetünk, ezt felesleges csillapítani. 37,5-38 fok között már lázzal állunk szemben, de ilyenkor is csak akkor csillapítsuk, ha a gyerek még nincs 3 hónapos. A gyerekorvosok általában azt ajánlják, hogy 38,5 fokos láznál kezdjünk némi csillapításba, egyesek szerint pedig még 39 fokig is várhatunk ezzel. A nagyon magas lázzal (40 foktól) az a gond, hogy ilyenkor a szervezet már a saját sejtjeit is károsítja a magas hővel.

Ha csillapítani kell a gyerek lázát, nem muszáj rögtön gyógyszerhez nyúlni. Először próbálkozzunk meg a hűtőfürdővel: átlagos hőmérsékletű fürdőbe ültetjük a gyereket, és nagyon lassan, fokozatosan hűtjük a vizet addig a pontig, míg a gyerek még pont nem fázik. Akkor rögtön vegyük ki belőle, mert a szervezet a fázásra a testhő megemelésével válaszol, azaz még feljebb megy a láz.

Ha a hűtőfürdő nem vált be, próbálkozhatunk prizniccel is: kézmeleg vízzel nedvesítsünk be egy törülközőt, csavarjuk bele a gyereket, és fedjük be száraz takaróval. Amikor a vizes törülköző felmelegedett, cseréljük egy újabb, kézmeleg vizes ruhával. Lassabb módszer, de hatásos.

Ha a mechanikus hűtés magában nem elég, vessük be a gyógyszereket. De óvatosan, mindig csak a meghatározott mennyiséget adva. Általában mindegyik gyógyszer csak 4 óránként adható (ez igaz a kúpokra is), de ha nagyon rossz a helyzet, és az orvos megengedi, kétféle, különböző hatóanyagú gyógyszert is kombinálhatunk.

Lázas gyereknél mindig tartsuk szem előtt, hogy sok folyadékot és sót veszít, ezért itassuk folyamatosan, a legjobb, ha egy picit sós teával. Ha azt nem hajlandó meginni, adjunk neki ropit és sok-sok folyadékot. Szoptatós gyereknél ilyenkor is a gyakori szoptatás a legjobb.

Ha tartósan magas a gyerek láza (39,5 fok felett), mindenképpen hívjuk ki az orvost. Addig is folytassuk a lázcsillapítást, amíg megérkezik a szakem

2010. jan. 29. 22:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Igaz, már reggel van, de azért leírom.Én is ilyen aggódós vagyok.Mi kaptunk ajándékba a mamától cumis lázmérőt.Éjszaka nagyon jó, mert nem kell felkelteni a babát.Az első használatnál megmértem neki cumissal, és higanyossal, aztán kiszámoltam mennyit vonjak le a cumisból, hogy jó értéket kapjak.Szerintem Neked is megnyugtatóbb lenne egy ilyen cumi.Nappal is sokat tudom használni.

2010. jan. 30. 08:12
 7/7 A kérdező kommentje:

szia!

ez nagyon jó ötlet kedves utolsó.köszönöm

egyxébként szerencsére nyugodt esténk volt.

2010. jan. 30. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!