Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hetes baba leszoktatása a...

8 hetes baba leszoktatása a cumiról lehetséges? Részletek lent!

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lehet, hogy buta kérdés, illetve korai.... (remélem, senki nem ítél el a kérdés miatt). Szóval a kisfiunk most 8 hetes, és sokat cumizik. Napközben is kéri, ha nem adom oda, elkezd feszengeni, vagy sírni. Hozzáteszem, nem én adtam a szájába a cumit, nem is terveztük, hogy cumizni fog Első körben nem azt akarom, hogy totál leszokjon a cumiról (persze az lenne a legjobb :D), egyelőre elég lenne az is, hogy legalább csak elalváshoz kérje... Éjjel is van, hogy megébred amiatt, hogy kiesett a szájából a cumi, és emiatt nem alszik egybe 4 órát (mert mostanában ennyi idő eltelik egy-egy szopi között, sőt, van, hogy 5 óra is...) Általában 2 óránként ébred a cumi miatt, kivéve a fürdés utáni és az azt követő szoptatás után - akkor egyben végig alussza az órákat. De utána sűrűn kéri. Napközben alvás közben is sokszor megébred emiatt. Engem zavar, hogy végül is emiatt nem alszik nyugodtan.... Hogyan lehetne kicsit visszavenni a cumizási szokásaiból? Előre is köszönöm a segítségeteket!!
2014. nov. 22. 14:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
29%

jézusom 7-es ekkora baromságot ne írj már légyszíves. az orális fixáció az felnőtt korban alakul ki valami korai szakaszban történt orális trauma nyomán.

a fogak elállása már megcáfolásra került több tanulmány alapján is mind az ujjszopás mind a sima cumi alapján, szóval ezzel vagdalkozni már elég ósdi. pszichológiai szempontból egyébként kedves kérdező az ujjszopás jobb, mert nem egy külső tárgytól tanulja meg megnyugtatni magát (cumi), hanem megtanulja, hogy saját maga meg tudja nyugtatni magát. akinek meg tizen - huszonévesen is az ujját szopja annak pszichológusra van szüksége, és ez esetben az ujjszopás nem a probléma, hanem a tünet! vagyis azzal próbál egy traumát feldolgozni. szóval ezekről a népi hidelemekről le lehetne szoktatni magunkat végre.

a cumi sem olyan tragédia egyébként kedves kérdező, bár a hirtelen elvett, leszoktatott cumi később okozhat fent említett orális fixációt (dohányzás, kényszerevés, szexuális orális beállítottságot). de ugyanezt okozza amikor az okos szülők mindenféle szörnyűséggel kenik be szerencsétlen gyerek ujját hogy abbahagyja az ujjszopit. meg kell beszélni velük, nem hülyék a gyerekek! csak a saját nyelvükön kell elmagyarázni.

2014. nov. 24. 11:03
 12/13 anonim ***** válasza:
* nem felnőtt korban - nagyobb korban
2014. nov. 24. 11:06
 13/13 anonim ***** válasza:
52%
Miért is vagyok lepontozva? Mert tanult vagyok a témában?
2014. nov. 27. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!