20hónapos kisfiam pelenkakiütésére kenhetek candibene krémet?
A canestenről tudom, h használható. A betegtájékoztató is ír gyerekek kezeléséről. A candibene tájékoztatójában viszont se felnőtt, se gyerek nincs írva, csak maga a kezelés menete. Szerintetek?
Elvileg a két krém ugyanazt tudja. Candibene van itthon, szinte tele. Nem vennék canestent, ha nem muszáj.
nálunk néha kivörösödött a gyerek sejhaja, de arra jó volt a scudocreme
aztán egyszer ki is pöttyösödött... és én meg kentem, kentem, szellőztettem a kis popsiját, hogy gyógyuljon, de nem múlt el. akkor elmentem orvoshoz, és azt mondták gomba, és kikevertek egy krémet a patikában, ami 3 nap alatt elmúlasztotta az akkor már 2 hete meglévő kiütéseket.
ha olyan krémet használsz a popsira, ami nem a célra van elkészítve (konkrétan nem az orvos írja fel a receptet, vagy a termék nevét neked) akkor még nagyobb bajt csinálsz.
a candibenét és canastent én amúgy se használnám még magamra se, kivéve ha az orvos konkrétan mondja. felborítja a flórák egyensúlyát az indokolatlan használat (bőr, hüvely).
pár forintért kikeverik a gyógyszertárban a készítményt.
Jobban jársz, ha megmutatod gyerekorvosnak és ha megerősíti, hogy gomba, akkor kened be.
Ha nem gomba és úgy kened, akkor még durvább is lehet a fertőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!