Ti mit tennétek ha a 20hónapos gyermeketeket a bölcsődében megharapná egy másik gyerek? (véres, lila, feldagadt)
Kérnék egy rendkívüli találkozót, amin a gondozónő, a vezető és a másik szülő(pár) is jelen van.
Egyébként nekem sajnos az a tapasztalatom, hogy a bölcsiben a végletekig hárítanak, és magyarázzák a bizonyítványukat.
Kérdés még, hogy mennyi idős a másik gyerek?
Ha kisebb mint a tiéd, sokat nem lehet vele kezdeni, max. jobban figyelni rá.
Nálunk is volt ilyen. A 2. esetnél elbeszélgettem apukával. Megmondtam neki, hogy nem érdekel mit csinál a gyerekével, de ha mégegyszer bántja az enyémet, akkor én beszélgetek el a gyerekkel. Érdekes módon azóta nem bántja az enyémet (ez még tavaly ősszel volt.)
Nyilván én sem tudtam volna mit csinálni a gyerekkel, de legalább apukára valamilyen szinten hatott a dolog...
Szia! Nyilván igen felkavaró az ügy, és nagyon elgondolkodtató, hogy mennyire tudnak figyelni a gyerekekre vajon a gondozók, és nem lehet-e nagyobb baja is a gyereknek, ha nem figyelnek eléggé.
A jogi következmények alatt azt érted, hogy a bölcsődét beperelnéd?
A harapással kapcsolatban egyébként nekem az a véleményem, hogy sajnos igen elterjedt szokás a kicsik közt, azonban túl sok mindent nem lehet ellene tenni. Úgy értem, nyilván a szülőknek tudatosítani kell a gyerekben, hogy ezt nem szabad, azonban nem szabad azért elítélni mondjuk egy szülőt, mert a gyereke „harapós”. Ezt saját tapasztalatból mondom, ugyanis mikor az én gyerekem bölcsődébe járt, őt is megharapták párszor – és csodák csodája, egy idő után ő is harapni kezdett.
Ez egy irtó hülye helyzet, mert nyilván van gyerek, aki azért harap mondjuk, mert a szülei játékosan harapdálják otthon a kis kezét/lábát, és eltanulja, de még nem tudja irányítani az erejét, így nagyot harap – és van olyan, mint az enyém volt, aki nem otthonról hozza, hanem eltanulja a többitől. Most ilyenkor azért patthelyzet az ügy, mert egy bölcsis gyereket nem lehet leszidni otthon olyanért, amit a bölcsődében tett.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne ess bele abba a hibába, hogy azt gondolod, a harapós gyerek a szüleivel együtt elítélendő.
Azt gondolom, a bölcsődében/óvodában/iskolában történő dolgokat ott helyben kell megoldani. (Persze ahogy nő a gyerek, lehet és kell is ezekről beszélni otthon.)
5. vagyok megint. Természetesen igazad van! Nem kéne, hogy ez történjen. Most visszaolvastam, amit írtam és kicsit nyersen jött le...
A lényeg, ne hagyd annyiban, de sajnos túl sokat sem várhatsz. Én a jóindulatra játszanék, esetleg vinnék valami kis ajándékot, hátha jobban figyelnek a gyerekemre...
Köszönöm a válaszokat.Igazából nem akarok én senkit feljelenteni,csak azt szeretném ha történne valami az ügyben hogy ez ne fordulhasson még 1x elő.Én konkrétan a nevelőnőre vagyok pipa aki velük volt,mert ez már nem az első eset,hogy történik vmi a lányommal és ő azt sem tudja megmondani,hogyan történt,mert nemhogy nem látta,de még a teremben sem volt.Ez a harapás eddig a legsújosabb eset,de volt már fakockával ütlegelés(feldagadt lila lett az arca)véres karmolásnyom a háta közepén és egyszer a szája is felrepedt,mert beverte a mosdóba mikor fellökték és mindez annak a nevelőnőnek a "felügyelete" alatt.(a sérüléseket más-más gyerek okozta.)
Engem a legutóbbi rázott meg legjobban és azt gondolom érthető hogy nem akarom megvárni amíg esetleg a fél szemét is kiverik...
Rájuk bízom,fizetek érte és mégsem tudnak vigyázni rá.Ezért írtam ide,hátha valakivel történt már hasonló eset és van vmi ötlet,hogy mi a megfelelő lépés ilyenkor.
Köszi még1x!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!