Nem. Ha nem vagyok muszlim, akkor nem. Ahogy kínait sem adnék, vagy amerikait sem. Ő magyar gyerek, magyar neve lesz.
2014. nov. 19. 15:42
2/16 anonim válasza:
Én mondjuk nem. Viszont azt gondolom, hogy simán adunk a gyerekeinknek héber, latin, germán, francia, görög, angol eredetű neveket annak ellenére, hogy egyik népcsoporthoz sem tartozunk.
2014. nov. 19. 15:45
3/16 anonim válasza:
Muszlimot soha! Hacsak nem olyan vallású az apa, akkor úgyis megköveteli.
2014. nov. 19. 15:47
4/16 anonim válasza:
Természetesen bármilyen nevet lehet adni! Nincs is szebb annál, hogy Rézműves Musztafa vagy Kanalas Szamanta...
2014. nov. 19. 15:48
5/16 anonim válasza:
Ez leginkább név függő lenne nálam. Lányom pl Lilien,ez se magyar név. De Musztafa nem lenne a fiam az biztos.
A keresztlányom Amira lett, pedig a szülei nem muszlimok, egyszerűen tetszett nekik ez a név és nagyon jól passzol a vezetéknévhez is. Nekem ezzel nincs semmi bajom, ugyanúgy, ahogy a különféle héber-görög stb eredetű nevekkel sem.
Szerintem ha a név nem nevetséges, akkor tökmindegy, milyen eredetű, és ezerszer inkább egy Amira vagy Ali, mint egy Döníz/Brájen, vagy Gyopár/Töhötöm...
2014. nov. 19. 21:05
8/16 anonim válasza:
Erről Dombóvári István jutott az eszembe a showder klubból..
Eddig dzsesszika meg ilyenek voltak, most úgy fog kiabálni a gyerekeknek a kisebbség hogy : hatice, szulejmán, ibrahim azzonnal gyertek ide! :D
2014. nov. 20. 11:02
9/16 anonim válasza:
Erdekes, hogy az emberek nagy resze zsido nevet ad a gyerekenek (Janos, David, Daniel, Judit stb), es az teljesen elfogadott; de ha valaki arab nevet akar adni, akkor mindenki kiakad, mint a divanyrugo.
2014. nov. 20. 13:32
10/16 anonim válasza:
Az én férjem muszim és nem követelte meg, én ajánlottam fel, hogy ne magyar neve legyen. Többször is rákérdezett, hogy biztos e.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!