Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amikor fejre esik egy baba,...

Amikor fejre esik egy baba, hallott bárki is sérülésről? Agyrázkódás, koponyatörés, szellemi elmaradás?

Figyelt kérdés

eddig olyat hallottam, hogy a ct, stb semmit nem mutatott ki, (nincs törés stb)de ennek ellenére antibiotikumot kapott a baba.

az enyém is leesett még kicsinek, a házi gyerekorvos(akit később leváltottam)annyit mondott ilyen korban még rugalmasak a csontok, nem kell megijedni.

és el sem küldött még egy röntgenre sem!most hogy megint leesett 6 hós, ahogy utánanéztem olyan következményei is lehetnek, hogy az agy a koponyának ütközik, idegpályák sérülnek, vagy akár agyvérzés, halálra pánikoltam magam és ilyenekről egy szót sem szólt!!

a lényeg holnap viszem a kórházba (azért nem most, mert egész nap nem aludt és szüksége van rá nagyon, a másik, hogy a kórházban ilyenkor meg hétvégén mindig húzzák az időt(befektetnek feleslegesen)csak mert másnap lesz doktor, vagy hétfőn, mármint amikor nekiállnak vért venni, meg egyéb vizsgálatokat. (erre már nem is mondok semmit, hogy ennyit a gyerekosztályokról, meg ambulancuiáról)

szóval próbálnék megnyugodni valahogy, hogy ugye sokszor előfordul hogy a baba leesik, koppan a buksi mégsincs baj?

tüneteket nézve, eszméletvesztés nem volt, hányás, hányinger szintén nem, emlékezetkiesés szintén nem, pupillák fényre reagálnak, egyformák, különösebb nyugtalanság nincs(egész nap nyűgös volt, mert nem aludt, szóval ez is maradt), jelenleg nyugodt alvás van. azt hiszem kb ennyi lehet az agyrázkódás tünete.

és aröntgen 6 hónaposra már nem veszélyes ugye?

2014. nov. 13. 21:48
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
Szia! Én kérdeztem az emlékezetkiesést. Lehet érdemes lenne beszerezni egy baba játszóágyat, ami mellett Te is tudsz valamilyen szinten pihenni, és nem is esik ki belőle. Jobbulást a picinek, remélem, hogy az ijedtségen kívül nem lett baja.
2014. nov. 15. 02:09
 22/24 A kérdező kommentje:

igen

köszönöm

2014. nov. 16. 22:01
 23/24 alf ***** válasza:
100%
A válaszolóknak, akik nem értik, hogy hogy eshet le a gyerek: Nem azért írt a kérdező, hogy hibáztassátok.
2016. márc. 28. 10:03
 24/24 anonim ***** válasza:
26%
Én fürdés közben löktem picit meg a fürdetőt,aminek nagyon picit! ütődött neki a feje, nem vérzett, nem ájult el, csináltak röntgent. Nem mutatott ki semmit, 15óra kórház után hazaküldtek. 24 óra múlva visszavittem, 4!orvos mondta,hogy nincs baj, és én azösszeset megkérdőjelezve hoztam fel a kisfiam egy budapesti kórházba. Itt ct-t csináltak és koponyaboltozat törése van, épp kórházban fekszik... Csak azért írtam le,hogy azért sok orvos egy kalap....nem ér a nemtörődömségével :)
2016. jún. 8. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!