Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az egészségesebb a babának:...

Mi az egészségesebb a babának:amit te készítesz neki, vagy a bolti babaételek?

Figyelt kérdés

Én készíteni szoktam neki,és elég sokan nem értik miért.Szerintem olcsóbb, és finomabb.Igaz nem tudom, hogy az alapanyagok mennyire egészségesek, a bébi ételek viszont bevizsgált alapanyagból készülnek.

A másik,meg sok olyan gyümölcsből és zöldségből készült főzeléket lehet kapni, amelyeket nem is lehetne a ráírt hónapban a babáknak enni.Neketekmi erről a véleményetek,és mit adtok egy hat hónapos babának?

2010. jan. 28. 13:30
 1/10 anonim ***** válasza:
1 éves koráig csak üvegeset evett a fiam főzeléket és gyümölcsöt is, hippet. én megbíztam ezekben a kajákban és nem bántam meg.
2010. jan. 28. 13:39
 2/10 anonim válasza:
Szia Szerintem annál egézségesebb nincs mint amit otthon te csinálsz neki ,mert tudod hogy abba mit teszel!A bolti termékekben viszont nem lehetsz biztos,hogy az van benne ami rá van írva!!!Szerintem csak nyugodtan csinál te otthon neki a hamit és hidd el abban rengeteg vitamin van,míg a boltiban a sok szinezék és tartósítószerek na meg az a sok E!!!
2010. jan. 28. 13:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Valószínű,hogy semmi káros nincs az üveges babaételekben sem,de én is inkább főzök minden nap,mert szeretem,ha azt eszi,amit én csinálok.

Szerintem azért van rajtuk korábbi hónap,mert a tápszeres babákat hamarabb hozzá lehet táplálni.

2010. jan. 28. 13:41
 4/10 anonim ***** válasza:

Én is főzök, mert tudom hogy így mi van benne, meg sokkal olcsóbb. Viszont mivel gyümiből egyelőre szinte csak almát ehet, azt szoktam venni üvegest (szilva, őszibarack, körte) Egyébként nekem is ez a dilemmám, hogy nem tudom melyik a jobb, a bevizsgált, esetleg bió bébiétel, vagy az áruházban vett (ki tudja mivel kezelt) zöldség, gyümölcs. A védőnőm szerint megbízhatóak a bébiételek. Az meg hogy már olyan is van benne amit még nem lehetne adni, az úgy van szerintem, hogy úgy készítik el, hogy ami árthat azt nem teszik bele, pl nincs benn héj, kimagozzák, stb.

A kisfiam 10 nap múlva lesz 7 hós, eszik: alma, meggy (ez fagyasztott) most kezdjük a banánt, üvegesből amit írtam, gesztenye, rizs, sütőtök, krumpli, sárgarépa, cukkini, brokkoli, borsó (héj nélkül), meg 2 napja eszik csirkehusit. (a céklát és a fehérrépát még nem próbáltam, tegnap vettem céklát, holnap kipróbálom)

2010. jan. 28. 13:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Van, hogy málnás, narancsos, sárgabarackos van ráírva négy hónapos babának,amit 1 éves kor előtt em lehet adni a tanácsadós kiskönyv szerint....
2010. jan. 28. 13:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem, amit jónak gondolsz, azt add! Amikor a fiam kicsi volt (5 éve), mondta a védőnő, hogy ne adjak piacról semmit, mert nitrátos vízzel locsolják. Néhány héttel később volt a Hipp botrány: rákkeltő anyagokat tartalmazott a bébiétel teteje. Kicsit elgondolkoztam, hogy akkor most mivel is "mérgezzem" a gyermekem, hiszen valamit ennie kell.
2010. jan. 28. 13:46
 7/10 A kérdező kommentje:
Már én sem tudom mi a jobb...Nem tudhatom,hogy amit én veszek zöldség az mivel van permetezve...
2010. jan. 28. 13:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Én is főzni szoktam. Egy-két dolgot veszek meg bébiételbe, ami macerás. Pl. őszibarack (télen), zöldborsó, ilyesmik. Sajnos a bio zöldség se biztos, mert ha pár kilóméterre nitrátos a víz, akkor is belekerülhet. Így a bébiételbe kerülő zöldségbe is.
2010. jan. 28. 13:58
 9/10 anonim ***** válasza:

A választ te is tudod, hiszen leírtad... Amit te készítesz az valóban olcsóbb, jobb is ha azt szokja meg DE a boltiban nincs E betű, se színezék, se tartósító... ez olyan régimódi felfogás, hogy a boltival átvernek. Abban minden steril, és amit ráírnak, pl a magvas gyümik, hogy előbb adhatók az azért van,mert úgy csinálják, hogy ne kerüljön bele ami nem jó a babának.

Én üvegesből azt adom amiről tudom, hogy én nem tudnám könnyen elkészíteni, és azt ami alapanyagban gyanús, pl a répa veszélyes a nitrát miatt. Krumpliból az öreganyám bio termesztését adom, almából is, brokkoliból mirelitet mert állítólag az is biztonságosabb. Szóval lehet okosan variálni.

2010. jan. 28. 14:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is magam készítem a babámnak az ételét. Bio zöldségeket és gyümölcsöket használok. Persze én is adok neki néha HIPP-es ételt. A saját készítés sokkal ízletesebb.
2010. jan. 28. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!