Várni a megfelelő időpontra a baba vállalásával? Ti átgondoltátok és kivártátok? Ebben a helyzetben kivárnátok?
Képzeljétek el a következő szituációt: a férj és feleség fiatal házasok, eredetileg 30 éves koruk körül akarták az első gyereket, de mindketten rákattannak a témára, és ezért pár évvel korábban szeretnék. A férjnek határozatlan idejű biztos munkahelye van, a feleség most kapott 1 éves szerződéses munkát (könnyű, otthonról is végezhető szellemi munka), ahol a későbbiekben valószínűsíthető, hogy hosszabbítani fogják, ebben a munkában 3 hónap a próbaidő. Megbeszélik, hogy a gyerekvállalásnak úgy állnak neki, hogy legkorábban a szerződés lejárta utáni pár hétben szülessen, ehhez viszont még egy pár hónapot várniuk kell.
A feleség már egy ideje nagyon szeretne gyereket, és ezt a pár hónapot sem szívesen várná ki. Persze mindketten tisztában vannak azzal, hogy elsőre kevés embernek jön össze, de azért az is benne van a pakliban, tehát azzal is számolni kell.
Ti belevágnátok a kigondolt időpontnál előbb? Vagy megvárnátok, hogy a szülés időpontja a szerződés lejárta utánra essen, ha esetleg elsőre összejön?
A babát mindketten szeretnék, csak a férj szeretné kivárni hozzá a legjobb időpontot, ami csak pár hónap, de a feleség türelmetlenebb, és nem annyira racionális típus, már most szívesen belevágna. A munkahelyén kedvesek, sok a gyerekes, várhatóan jól reagálnának, de nem lehet biztosan tudni, mert friss a munkahely.
A férj azzal érvel, hogy az márcsak pár hónap, és tényleg nincs essze. A feleség szerint viszont bármikor bármi közbejöhet (költözés, munkahelyváltás), ezért minek várjanak addig, mikor úgysem biztos, hogy azonnal összejön.
Mit gondoltok? Saját példák is érdekelnének, hogy mi a megfelelő időpont a gyerekvállaláshoz. Érzelmileg készen állnak mindketten, egzisztenciális problémáik nincsenek, viszont a feleség munkahelye nagyon jó, nagyon rugalmas, tehát jó lenne ha hosszabb távon is megmaradna.
Aranyos történet, de az élet nem ilyen. Ennyire nem lehet időzíteni a fogantatást, meglehet, hogy egy évig nem sikerül.
Nincs megfelelő időpont a gyerekvállalásra. Ha nem a szüleitek tartanak el, van hol lakni és van mit enni, akkor a többi már megoldható.
Megértelek mindkettőtöket...de tényleg :)
Mi első babára kicsit több mint 1,5 évet vártunk, volt egy vetélésem is az elején.Így mikor összejött nagyon örültünk. Tesót hamar szerettünk volna,de nagyon nem voltak ideálisak a feltételek...férjemnek megszűnt a munkahelye,alkalmi munkái voltak,én ugye otthon voltam...mégis úgy gondolkodtunk,hogy kezdjünk el próbálkozni mert mire összejön lehet évek telnek el...na a 2. hónapban megfogant a tesó,fiunk akkor 1,5 éves volt. Mire 3 hónapos terhes lettem,férjemnek lett állandó melója.Nem hozott túl sokat,de tudott mellé mást vállalni,így elvoltunk. Szeretnénk 3. babát is, most lesz hónap végén 2 éves a kisebbik,már kb 2 hónapja próbálkozunk, de előtte se védekeztünk rendszeresen és mégse jött eddig össze...Bocsi,hogy ilyen hosszú lettem...amúgy ha visszatekerhetném az időt,lehet a 3. babával korábban elkezdünk próbálkozni,bár nem akartam a 2.és 3. között is csak 2 év korkülönbséget, de ki tudja mikor fog összejönni...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!