5 hetes tápszeres babának mennyit kéne ennie?
Mert szerintem ez kevés , ma pl bukott 2x is!!
80-90 ml tápot eszik!!
3500 gr
Nem írtad, hányszor eszik 90ml-t, ha naponta 5-6x, akkor szerintem a súlyához teljesen jó.
Amúgy a tápszer dobozán ami rajta van, irányadó napi adagnak és beosztásnak, az az én nagy súlyú fiamnak is elég volt.
Elég neki. A lányom 2 hónapos koráig kapott ennyit enni (akkor már 5 kg felett volt mikor 120ra emeltük az adagját.
Azért is bukhat pl. mert túl sok neki még ez a mennyiség is.
Anyatejre igaz, hogy minden baba más és más mennyiségeket szopizik. De egy teljes egészében tápszetes gyerek nem jó ha túl sok tápszert kap. Bocsi a kifejezésért de belőlük lesznek a "hájfejű" babák. Nagyon elhíznak amit a mozgás beindulásával sem tudnak lemozogni (a tápszer máshogyan épül be mint az anyatej) és felnőtt korukban lesznek nagy eséllyel cukrosak.
Szóval érdemes ezt átgondolni mert a legtöbb baba addig eszik amíg van az üvegben tápszer ennyi erövel 240-et is le lehet dönteni a pocakjukba, de többet árt az ember a túletetéssel mint gondolná!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!