Miért csak lázmérőzéssel tud kakilni 4 hetes kislányom ha híg a széklete? Mit tehetnék lázmérőzés helyett?
Egy hete kínlódunk a hasfájással, de csak este 6 után. 9kor már annyira sír hiába csinálunk bármit, hogy már 4. napja meg kell lázmérőznöm, így tud kakilni, utána iszik pár korty tápszert és már alszik is reggelig.
Vegyesen anyatejes-tápszeres, 4 anyatejes étkezése van és 2-3 tápszeres. A széklete híg, bár picit darabos, szóval nem szorulása van, egyszerűen nem tud egyedül kakilni, de csak este, mert napközben is szokott kakilni kisebb-nagyobb adagokat és akkor azokat csendben, sírás nélkül végzi.
Tudom, hogy nem jó a lázmérőzés sem mert hozzá szokhat de akkor mit tehetnék helyette?
Hasmasszírozás, torna, alkarra rakás, hasra rakás, oldalra fordítás, mászkálás vele, víz-tea itatás stb... már minden megvolt, semmi nem használ, Infacolt tegnap óta adom neki.
Mivel segíthetném a kakilását? És vajon miért nem tud híg székletet simán üríteni?
Mert lehet szegényke már fáradt estére és! :)
A szélcsövet ismered? hallottál már róla?? gyógyszertárba,gyógyászati segédeszköz boltba lehet kapni. Sokat segít a pukizásba és a kakilásba a babának.
Ahogy az előző kérdésednél már felmerült, érdemes lenne Espumisant is kipróbálni nála, ha az Infacolt nem szereti a baba. A szélcsövet szintén sokan dicsérik, az jó lehet a hasfájására is, ha a beleiben felgyülemlett levegő okozza. Ettől függetlenül szerintem a tornáztatás is jót tesz, legalábbis pukizni jobban tud majd tőle. Azon túl pedig türelem, előbb-utóbb lesz széklete.
Ha jól rémlik, a lányom ilyen idős kora körül állt át a napi 2-3 kakilásra, előtte volt minden étkezés után széklete.
A lányom ennyi idősen átlag 5 naponta produkált. 5 napig szerintem ne piszkáld, ha akkor sincs eredmény, akkor meg kivizsgálás.
Nem lehet, hogy csak te vagy türelmetlen?
Ő pedig lehet kólikás, azt sajnos ki kell bekkelni, 6-12 hetes kor körül spontán gyógyul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!