A nővéremnek már 3napja csak úgy sikerül elaltatnia délben a 13hónapos lányát,hogy előszőr próbálja szépen elaltatni,órákon keresztül sikertelenül.Majd mikor már ideges lesz,akkor kimegy a szobából,a picit bent hagyja.A kislány pedig borzalmasan elkezd sírni,a nővérem nem hagyja ezt sokáig,talán 10-15másodpercig,aztán bemegy hozzá,megnyugtatja,és utánna rögtön elalszik a pici.Eddig simán tudta altatni.De ma is fél1-től fél3-ig szenvedett vele,mire megint ezt a "módszert" alkalmazta,és elaludt a pici.Nem árt ezzel érzelmileg a babának?
lehet h nem elég fáradt, azért nem alszik el, csak hosszas egyebek miatt? addigra lehet h már elfárad és azért alszik el könnyen?...jó kérdés..sztem mivel alig hagyja sírni nem árt vele...már elég nagy baba
2010. jan. 27. 15:02
2/13 anonim válasza:
Szia/
Lehet, hogy a babának megváltozott az alvás igénye.
Ha nem álmos annyira, hogy el is aludjon, akkor szerintem kár erőltetni. Mi sem parancsra alszunk!!
Próbálja meg a nővéred a baba jelzéseit figyelembe venni és, akkor altatni, amikor a baba szeretné és kéri!
2010. jan. 27. 15:03
3/13 anonim válasza:
Nem lehet, hogy azért sikertelen az altatás, mert még nem elég fáradt? Hányszor alszik egy nap, és mennyit?
Szerintem a 10-15 másodperces sírás nem okozhat még kárt.
2010. jan. 27. 15:05
4/13 A kérdező kommentje:
Hááát...ha arra várna,hogy a kicsi mikor akar aludni,még rosszabb lenne a helyzet!Egyszer már kipróbálta...És a kislány délután fél5körül álmosodott el,el is aludt,6kor felkelt és éjjel háromnegyed12-ig fent volt.Szóval az a megoldás sem jó!Sajnos
2010. jan. 27. 15:27
5/13 A kérdező kommentje:
Egyébként reggel 8-9körül ébred és délelött semmit nem alszik már,délben szeretné a nővérem hogy aludjon.Amikor ebéd után szundizott,felébredt kb.:fél2 körül és este 9-10-ig fent volt.Szóval ahhoz képest amilyen pici,nem nagy az alvásigénye!
2010. jan. 27. 15:29
6/13 anonim válasza:
Biztosan nem árt a babának. Lehet, hogy a levegőben van valami. Az én fiam még csak 5 hós lesz, de ugyanígy 3 napja csak szenvedünk az alvással :(.
2010. jan. 27. 17:22
7/13 anonim válasza:
nem álmos. én is szenvedtem, aztán amikor arra álltam rá ő mikor akar aludni, minden megoldódott.
2010. jan. 27. 20:39
8/13 anonim válasza:
Nem lehet erőltetni! Kislányom igaz, még csak 9 hónapos, ő reggel 7-fél 8-kor ébred, 1x fél 11-11-kor alszik el. Már ő is kibír délelőtt 3,5-4 órát ébren lenni. Minél nagyobbak, annál tovább bírnak fent lenni délelőtt. Nem jó erőltetni! Volt, hogy én is láttam, hogy babám 1 órával ébredése után dörzsölte a szemét, vittem altatni, persze nem sikerült, csak mind a 2-en ingerültek lettünk. Se neki, se a babának nem jó.
Lehet, hogy tényleg az idő miatt ilyen, és csak pár napról van szó, lehet hogy a foga, vagy vmi más zavarja.
Mióta tart ez az állapot?
2010. jan. 27. 21:33
9/13 A kérdező kommentje:
A mai volt a 3.-ik nap.De muszály hogy aludjon délben egy picit,mert mint írtam,ha délben nem alszik,akkor késő délután akar aludni,addigra már nagyon álmos,nem bírná ki alvás nélkül estig.Ha viszont késő délután alszik és délben nem,akkkor nagyon sokáig fent van este.
2010. jan. 27. 21:39
10/13 anonim válasza:
És így, hogy majd éjfélkor alszik el, másnap hánykor kel?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!