Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normalis hogy 6 honapos...

Normalis hogy 6 honapos kisfiam csip-mar minket?

Figyelt kérdés
Lehet igy fejezi ki szeretetet irantunk? Neha mar nagyon durva es fajdalmas, ilyenkor szidjam ossze? Mar tanitgatom hogy finoman simi-simizzen minket de meg pici es nem erti. Mit tanacsoltok?
2008. aug. 13. 17:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen normális. Mivel még kicsi, és az nem válik be, hogy rászólsz, így én azt csinálnám, hogy amikor megcsíp, próbálnék nem reagálni semmit. Ugyanis azért csinálja, mert tetszik neki a reakció, ahogy kikerekedik a szemetek, meg jajogtok. Ha ez elmarad, ő is hamar megunja.
2008. aug. 13. 17:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mutasd ki, hogy a csípés fáj. Így később nem lesz belőle gond. Ha megcsíp, akkor mutasd meg neki, hogy az bibi és anyának fáj. Nem kell megszidni, az nem jó megoldás. Ha hagyod, akkor nem fogja megtanulni, hogy tud fájdalmat okozni, és tök természetesnek fogja venni, hogy megcsíp, vagy esetleg megöt másokat. Tanítsd meg neki, hogy nem csípni kell, hanem simogatni és az arckifejezéseddel is mutasd a fájdalmat. Ezzel azt is el tudod érni, hogy ha mondjuk valamikor beütöt majd a lábad, vagy megégeted magad a konyhában és ő látja, akkor együtt fog veled érezni és gyógyítgatni fog :-)
2008. aug. 13. 17:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Aranyos valaszok koszonom! Probalgatom oktatni:) csak kivancsi voltam hogy e koru babak is csinaljak e es hogy elmarad e ez majd a kesobbiekben.:)
2008. aug. 13. 17:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is csinálja sőt még ütlegel is. Engem nem zavar, de ilyenkor még tesztelnek, nem értik a "nem szabad" kifejezést. Én amúgyis kerülöm ezt, próbálom azt az elvet követni, hogy 2 éves koráig hagyom, hogy kitombolja magát. ha nem válik be, akkor így jártam, de én hiszek ebben:-)
2008. aug. 14. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!