Jó így ez a napirend 12 hetes babának?
8-kor ébred, aztán reggeli
8-9-ig játék
9-kor séta, közben elalszik
10-kor kis adag tápszer, hogy kihúzza délig (sajnos tápszeres)
délben nagyobb mennyiség (ebéd)
aztán játék elálmosodásig
kb 1-kor alvás 3-ig
3 kor evés, aztán játék egyedül (játszószőnyegen elvan 1-2 órát, majd felveszem és kb 1 óra kézbenlét éneklés, vagy kendő és porszívózunk, pakolunk
6-kor újra evés, utána séta és alvás kb 7-fél 8-ig
8-kor fürdés, játék, majd...
...9-kor evés, 1 óra éneklés, altatósabb szórakoztatás
10-kor alvás.
Még nem jön össze mindenhol, itt-ott megcsúszunk, de ezt próbálom erőltetni. Elvárhatom, hogy kb. egy hónap alatt szépen rászokjon, ha mindig e szerint altatom, sétáltatom, etetem?
a napirend 7-8 hósan fog nagyjából beállni, van akinek még később. ritka hogy ennyi idősen kész a napirend, főleg mert biztosan mgefigyelted, hogy bizonyos dolgain hetente változtat. nem az a fontos tehát hogy minden percre pontosan történjen, hanem hogy mi után mi következik...fürdés...azután játék, stb...
ebben még sok minden fog változtatni. egyébként a napi rended jó, hiszen az éjszakát már átalussza, szerintem teljesen rendben van, de majd még lehet hogy ez-az változni fog, rugalmasan kell kezelni.
ja és az én babám fél 9-kor fürdik mert apa addigra ér haza, utána már nem szabad játszania mert túlpörög, helyette cicizik fél órát, utána altatom ölben és 22.00 körül rakom ágyba. nekem ez nagyon bevált, akár késő akár nem, mert már 8 hetes kora óta átalussza így az éjszakát, nem kel fel éjfélkor hogy éhes, meg hajnalban sem.az a baj a 8 órási lefekvéssel, hogy utána kelhetsz fel éjfélkor etetni, ráadásul a szervezete megszokja hogy megébred, és sokan ezért etetnek kétszer is éjjel.
ha tápszeres a babád, akkor ráadásul remekül tudod irányítani mennyit egyen, az enyém anyatejes, de így is a későbbi lefekvés vált be.
Az én lányom napirenddel született gyakorlatilag. Nagyon-nagyon beteg voltam szülés után 2-3 hétig, otthon infúzióztam magam, alig voltam magamnál, és abszolút nem állítgattam semmit, nem keltettem, nem altatgattam: ébredt, amikor akart, feküdt, amikor elálmosodott. 4 hetes korától fix volt a napirendje, kb. 3 havonta elhagyott belőle egy alvást, de azt is egyik napról a másikra, 13 hónaposan beállt a déli 3 óra alvás, és ez azóta is így van, mindjárt 3 éves. Mindig óramű szerint lett éhes, mindig ugyanakkor dőlt ki, még nyűglődni is ugyanakkor nyűglődött. Ő amúgy születésétől kilenckor feküdt, nekünk jó volt így, nyolckor fürdött, utána kis játék, evés, és alvás. 4 hetes korától minden éjjelt átaludt, 26 hónapos koráig önállóan is aludt el, azóta simogatni kell a hátát 5 percig, de ennyi.
Ezért a világon semmit nem tettünk, abszolút abban hittünk mindig is, hogy ő alakítson mindent a napjainkban, hiszen más dolgom sincs, mint vele lenni. Tehát van olyan baba, aki beáll hamar az ilyesmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!