Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Verekedős kislány 1 éves....

Verekedős kislány 1 éves. Hogyan kezelje?

Figyelt kérdés

A barátnőm kért meg ,hogy tegyem fel ezt a kérdést,nincs internetük.

A kislánya mindig verekszik,az én kislányomat is bántja (bántaná )

Csapkod harap ,pofozkodik.A plüss állatokat viszont nagyon szereti,azokhoz bújuk.Viszont az anyukáját és az apukáját is üti.Senki nem érti miért csinálja,az apuka anyuka is nyugodt természetű.

2010. jan. 26. 11:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Esetleg gyerekpszichológus?
2010. jan. 26. 11:55
 2/6 A kérdező kommentje:

de még csak 1 éves.

nem növi ki?

2010. jan. 26. 11:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Az egyéves kor nem kizáró ok. A gyerekkori agresszivitásnak is lehet valami kiváltó oka, talán komoly is, pl valaki titokban zaklatta. (Most csak a hasamra ütöttem.) Kinőheti, persze, de azt tudni kell, hogy amit 2-3 éves koráig tapasztal, az az egész további, felnőttkori életét és a személyiségét is meghatározza.
2010. jan. 26. 12:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Én ismerek egy másfél évest aki ugyanezt csinálja meg dührohamai vannak, olyankor ami a keze ügyébe kerül földhöz csapja ahogy csak bírja, erőből. Az anyjára rá szokott ütni, meg akit jobban ismer azt is megpróbálja bántani valahogy, pl. megdobja valamivel. Én úgy gondolom, hogy annak a kislánynak az a baja, hogy elég magas elvárásai vannak az anyukájának vele szemben (lassan már gyököt fog vonni, fejlesztőházba járnak) és mindig produkáltatja. Nem tudom az ismerősödnél mi lehet! Ők nem viszik esetleg túlzásba a tanítgatást? Hagyják egyedül eljátszani meg ilyesmi? Egyébként nem hiszem, hogy ez olyan nagy gond, elmúlik idővel. Egy másik ismerős 2 éves meg folyton összekarmolta a szüleit. Tiszta karmolás volt mindig mind a kettő. De már nem csinálja.

Pl az én 1 évesem most azt találta ki, hogy ha valami nem tetszik neki akkor üti a tenyerével a saját fejét. :/

Ezek múló szeszélyek és nem szabad nagy feneket keríteni neki mert azért is csinálni fogja ha látja, hogy ezzel bármit elérhet.

2010. jan. 26. 12:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Kislányom 1 éves, hagyjuk sokat egyedül játszani, nem produkáltatunk vele semmit, nem erőltetünk semmit, a maga ütemében fejlődik, mégis, ha begurul valami miatt, oltári cirkuszt tud csapni. Amúgy végtelenül nyugodt, jó alvó és jó evő baba, de nagyon akaratos. Ha valamin felpörgeti magát, Ő is üt-vág mindent és mindenkit, aki az útjába kerül. Úgyhogy ez szerintem csak hiszti, barátnőd kislánya esetében is. Talán nem kéne átlagos, normális mértékű hiszti miatt azonnak pszichológushoz rohanni. Ez is csak egy új divat. Ja, nem az első gyermekem, Én ugyanezt most a harmadikkal élem át. Eltart egy darabig, de elmúlik, nyugi. Anyukám szerint Én is akaratos (a fentiek szerint agresszív) gyerek voltam mindig is, mégis egy magabiztos, egészséges lelkivilágú felnőtt vagyok. Nem mellesleg, mindig elérem, amit akarok. :-))
2010. jan. 26. 12:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
2010. jan. 26. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!