Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezekután mit tegyek éjszaka?

Ezekután mit tegyek éjszaka?

Figyelt kérdés
Kislányom 8,5 hónapos. Egészen 7 hós koráig egyszer max kétszer kelt az éjszaka, megszoptattam, 5 perc múlva aludt tovább. Majd 7. hónaptól elkezdett nagyon gyakran kelni, és nagyon nehezen aludt vissza. A védőnő azt mondta, hogy a mozgásfejlődés miatt van, már kúszik, mászik, áll. Foga még nincs, de eléggé folyik a nyála. A védőnő azt tanácsolta, hogy hagyjuk sírni, éjszaka ha felébred, akkor se vegyem ki, majd visszaalszik. 2-3 nap múlva át fogja aludni az éjszakát. Most viszont 2 éjszaka óta úgy látom, hogy akkor tud nyugodtan aludni, ha magam mellé veszem. Úgy órákat képes aludni, a kiságyában állandóan felkel. Ezért gondolom, hogy hiányzok neki. Most nem tudom mit tegyek. A védőnő tanácsára kezdjem el a "sírni hagyást" vagy vegyem magam mellé? (nem nagyon akarnám erre rászoktatni, mármint hogy köztünk aludjon) Ti mit tennétek?
2014. okt. 30. 10:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Sírni hagyás semmiképp. Nem is értem egy védőnő hogyan javasolhat ilyet egy ilyen pici gyereknél.
2014. okt. 30. 10:30
 2/11 anonim ***** válasza:
48%
beindult nála a szeparációs szorongás + fogzás+mozgásfejlődés. A nagyom hányásig ordított anno. Magam mellé vettem->probléma megoldva. ...v átjárkálsz hozzá és visszaaltatod
2014. okt. 30. 10:34
 3/11 A kérdező kommentje:

igen azt hiszem a szeparáción szorongás nagyon beindult. eddig nappal simán elvolt magában, bármit meg tudtam csinálni mellette. most 3 perc után ordít, ha nem vagyok mellette. hétvégén vidéken voltunk szüleimnél, rá se nézhetett senki, nem hogy megfogni . ha nem én fogtam, ordított. akkor nem gond ugye , ha vele vagyok és éjjel mellettem alszik?

köszönöm az eddigi válaszokat

2014. okt. 30. 10:39
 4/11 anonim ***** válasza:
A védőnőd nem normális, nekünk eleve rossz alvó babánk van, de 7 hónap körül nekünk is még rosszabb lett, kettőnk között jobban alszik, majd leszokik róla ha nem lesz szüksége rá. Nem értem miért kell ennyire aggódni, hogy nehogy megszokjon a baba valamit, ami jó neki?
2014. okt. 30. 10:40
 5/11 anonim ***** válasza:
Dettó. 7,5 hónapos a kisfiam, és ugyanez a helyzet. A kiságyban mászkál fel-alá, mellettünk sokkal nyugodtabb, alszik. Én sírni nem tudom, és nem is akarom hagyni. Persze nem rögtön veszem magunk mellé, de ha már félóránként ébred és sír, akkor nincs más megoldás. Este mindig a kiságyban alszik el, így remélem nem fog rászokni a mellettünk alvásra. Sztem nem nagyon lehet mit tenni, várni kell,h jobb legyen.
2014. okt. 30. 10:40
 6/11 anonim ***** válasza:

Én járkáltam hozzá és visszaaltattam. Magam mellé csak párszor vettem, de már kiskorától kezdve úgy alszik, hogy kirúgja a bordám, úgyhogy nem igazán volt úgy nyugodt éjszakánk.

De mindig megnyugtattam és visszaaludt. Lehet fárasztóbb ez mint ha magam mellé venném, de nálunk ez vált be.

Sírni nem hagytam volna az éjszaka közepén. Az olyan ijesztő lett volna szegénynek szerintem.

2014. okt. 30. 10:45
 7/11 anonim ***** válasza:

1 éves a lányom és ugyanez van. Frlkelt volt mikor fél óránként.

Magam mellé vettem és aludt reggelig. Persze volt mikor megébredt ott is de megsimiztem és visza is aludt.

Én a fogzásra gondoltam.

Ma volt olyan éjszakánk h egész éjjel aludt. Pedig hónapokig felkelt.

Sírni biztos nem hagynám.

2014. okt. 30. 11:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Szeparációs szorongás, nálunk az jött be hogy apa ment vissza altatni, pár hét alatt megszűnt a gyakori kelés, kb 3-4 nap után már javult a helyzet.

Én semmiképp nem altatnám magunk között (lehet hogy ezért le leszek pontozva de én ezt soha nem tartottam jó megoldásnak), a sírni hagyást sem erőltetném, nálunk nem is jött be, igaz csak egyszer próbáltam de nem bírtam. Kettő barátnőmnek is bejött, a védőnőjük ajánlotta nekik is.

2014. okt. 30. 11:35
 9/11 anonim ***** válasza:
66%

Sose voltam együtt alvás párti... aztán, amikor hasonlóan kezdett viselkedni a babám a fogzás miatt, akkor hozzászoktam, hogy az első/második (ahogy bírom :) ) ébredésnél ott maradok nála és a szobájában lévő ágyon alszunk ketten.

Nna azóta mindketten kiegyensúlyozottak, kipihentek és boldogok vagyunk... innentől fogva, akárhogyis, de enegem valahogy nem tud érdekelni az, hogy ezzel elrontom-e a gyereket. Magunkhoz nem szoktatom, aludjon szépen a saját szobájában, de az egyedül alvás szerintem nem ér annyit, hogy fél óránként átrohangáljak hozzá és kikészüljek, vagy 3 napig hallgassam ahogy bömböl és mindketten kikészüljünk...

2014. okt. 30. 12:00
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nálunk ugyan ez a helyzet. Kislányom 6 hónapos koráig a kiságyban aludt, este 8-tól reggel 7-ig. Egyedül aludt el, fürdés és vacsora után szinte semmi dolgom nem volt vele. Elaltatta magát. 6 hónapos kora óta nálunk is borult minden. Volt, hogy óránként kelt, sírt, én sem tudtam mi a baj. Jöttek/jönnek a fogai, sorban a 8. meg nála is beindult a mozgásfejlődés, meg a szeparációs szorongás is felütötte a fejét. Nagyon rám van gyógyulva, sír mindenkinél, pedig a nagyszülőkkel is napi kapcsolatban van. Senki nem jó neki csak én. Én jó egy hónapig bírtam, hogy folyamatosan fölkeltem hozzá, vissza altattam, visszaraktam a kiságyba, de kimerültem. Most kb. 2 hete úgy telnek az éjszakák, hogy elalszik a mellemen, beteszem a kiságyba, és mikor megébred, akkor jön mellém a nagyágyba, és alszunk reggelig. (Ketten alszunk, mert a férjem külföldön dolgozik.) Én is elhatároztam, mikor még csak vártam a lányomat, hogy nem szoktatom magunk közé, most viszont úgy vagyok vele, ha neki ez kell a nyugodt alváshoz, akkor én nem leszek akadálya. Nincs is annál jobb, mint mikor reggel kipihenve, jókedvűen melletted ébred a gyermeked, és egy nagy mosoly a jutalmad :-) Legalábbis nekem ez a véleményem. Mondom, én sem így akartam, de így alakult. Sírni hagyni a világ minden kincséért sem hagynám. Olyan kicsi még. Csak rám számíthat, és én próbálok mindent úgy csinálni, ahogy neki a legjobb. Több kevesebb sikerrel. Szerintem vedd magad mellé, egyszer le fog róla szokni :-)

2014. okt. 30. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!