Kb két hónapja kúszik, gyorsan halad vele, önállóan felül, forog, négykézláb áll, térdel és próbál felállni( még csak kétszer állt fel heteken belül), most egy-két mászó mozdulatot tesz előre és mégis lehasal és kúszik tovább. Most már kicsit aggódom, hogy mikor fog már mászni? Volt valakinek hasonló?
2014. okt. 28. 00:21
1/8 anonim válasza:
Nem volt még gyerekem, de pár hónapig dolgoztam gyerekpszichiáter-gyerekneurológus mellett. :)
Nem jó, ha előbb áll, minthogy mászna. (Ha túl korán kezd el állni, akkor meggörbülhet a lába is... bár ez nem tudom hirtelen, hogy hány hónapos koráig igaz.) Érdemes elvinni gyerekpszichiáterhez, nagyon aranyosak szoktak lenni. :) Általában annyi, hogy meg kell kicsit masszírozgatni, mozgatni, tornáztatni a kis kezét-lábát, és elindul magától. A doktor meg tudja mondani, hogy pontosan mit és milyen módon kell rajta megérinteni ahhoz, hogy a veleszületett reflexek aktiválódjanak.
Azért vannak, hogy segítsenek. ;)
2014. okt. 28. 00:51
2/8 anonim válasza:
Gyerek pszichiáterhez? vicces vagy.
Egyébként.
Utána kéne járni mert ez így nagyon nem jó. Keress fel egy dévényes szakembert illetve egy fejlődésneurológust.
2014. okt. 28. 01:23
3/8 anonim válasza:
A pszichiátert én sem értem... 11 hónaposan már foglalkoznék a dologgal. Felkeresnék egy Dévényest vagy gyógytornászt, azért ilyenkor már jó lenne, ha mászna.
2014. okt. 28. 06:15
4/8 anonim válasza:
Az én kisfiam - normális vagy nem - sohasem mászott. Ő is kúszott, aztán onnan felállt és elindult. Még jó, hogy nálunk nem ijesztenek úgy el minket mindenért mint Mo-n.
2014. okt. 28. 07:38
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó hozzászóló te merre élsz? Én sem Magyarországon, ezért nem tudok Dévényeshez menni. Most voltunk egyébként védőnőnél, megnézegette megtapogatta a csípőjét, lábait, és azt mondja rendben van. De ha rendben van, akkor hogyhogy inkább kúszik minthogy mászna ennyi idősen?...
2014. okt. 28. 08:19
6/8 anonim válasza:
Semmi baja annak a gyereknek, ha gyönyörűen kúszik. Az egyik meglegyen a 2 mozgásfajta közül az a lényeg. Az egyik lányom max 1 hetet mászott, kúszott mindenhova mint egy kommandós, aztán felállt és menni próbált. Semmi mozgásfejlődési baja nincs 5 éves és szalad mint a nyúl, soha nem jártunk dévényeshez.
2014. okt. 28. 09:32
7/8 A kérdező kommentje:
Erre elkezdett mászogatni! Ma már pár métert mászott egyben, eddig ez nem volt! Csak panaszkodnom kellett! Tipikus! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!