Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A csecsemőkor születéstől egy...

A csecsemőkor születéstől egy éves korig tart. Mekkora az ideális szobahőmérséklet a babaszobában? Az ettőlől való eltérés mekkora kockázattal jár?

Figyelt kérdés
2014. okt. 26. 16:39
 1/10 anonim ***** válasza:
16%

Ez szokás kérdése.

A lányom téli, mikor hazahoztuk is max. 20 fok volt a szobában, de inkább 19.

Következő télen, 1 éves korában már csak 18 fok körül volt, a lakás többi részében meg csak 15-16.

Most lesz 2 éves, a szobájában pár napja már fűtök, 18 fok van.

Aki panelos, az még 23-24 fokban is fázik, nekünk az már a dögmeleg kategória.

Amúgy szakemberek is javasolják a max. 18-20 fokot alváshoz, kisebb a hirtelen csecsemőhalál kockázata is és sokkal nyugodtabb az alvás, mint nagy melegben.

2014. okt. 26. 16:45
 2/10 anonim ***** válasza:
11%
Még annyi,h. persze az a 16 fok nálunk is csak szükségből van, mert nincs pénzünk fűteni, de ha lenne se fűtenék 20 foknál többre.
2014. okt. 26. 16:46
 3/10 anonim ***** válasza:
36%
nalunk 23fok van mindenhol mivel a takarot nem viseli el es szaladgalos gyerkockent a zsakot is elhagytuk
2014. okt. 26. 16:48
 4/10 anonim ***** válasza:
53%

Nálunk 22-23 fok volt, fürdetésre pedig 25. Hozzáteszem régi, családi házról van szó, ami vegyes építésű, nagyja részt inkább vájog, a nyílászárók sem vadiújak, aminél tudni való, hogy 18 fokban bizony baromi hidegnek érzi az ember. Tehát nálunk ez volt az ideális, ez a 22-23 fok.

Ha túl hideg van, akkor az sem jó, ha túl meleg, az sem.

Valahol az arany középutat kell megtalálni, ami ideális a csecsemő számára, tehát nem is fázik, de nem is izzad.

2014. okt. 26. 16:53
 5/10 anonim ***** válasza:

Az ajánlott kb. 21-23 fok. De ettől pár fokos eltérések nem fognak gondot okozni. Éjjelre persze nem kell ilyen meleg, és valaki nappalra sem tudja ezt elviselni, a baba meg hozzászokik az alacsonyabb hőfokhoz is.

Nekem téli születésű a lányom, és nappal 20-21 fok volt, éjjel kb. 19 fok. Most már 4 éves, nem volt ez gond.

Fürdéshez viszont mindig jobban befűtöttünk a fürdőben.

Amúgy a pár fokos eltérések nem fognak gondot okozni. A nagyobb eltérés lehet baj, pl. apukám mikor kisfiú volt, a szobájában simán megfagyott este a víz...na de ez 65 évvel ezelőtt volt, az akkori körülmények nem voltak jók, és ő szívbeteg lett, vélhetően a hideg miatt.

Na de az, hogy 18 vagy 21 vagy 24 fok van a szobában, nem fog gondot okozni. Főleg, ha hőmérsékletnek megfelelően öltöztetjük fel a babát.

2014. okt. 26. 16:57
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk 23 fok körül van, még ha elzárom a fűtést, akkor is.

(most épp 26 fok van, a radiátor ki van kapcsolva, csak a csövek melegek)

2014. okt. 26. 17:36
 7/10 anonim ***** válasza:
20-24 fok de a legideálisabb 21-22fok.Ha nagyon hideg van megfázik, felfázhat,ha nagyon meleg van azt szokja meg és fázni fog ha hűvösebb lesz.
2014. okt. 26. 17:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Nálunk alvásnál 20.5-21 fok szokott lenni. Napközben 22-22.5.

Szerintem, ha 20 fok helyett 19 van este az nem nagy eltérés. 1-2 fok, szerintem nem baj!

2014. okt. 26. 17:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Állandó 24 fok van.Fürdőszobában nincs radiátor,ott fűtő split klíma van.Fürdéshez 28 fokra szoktam befűteni.

A lányom nem tűri a takarót,így kell ez a meleg.

2014. okt. 26. 19:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálunk 18-20fok volt amikor a kórházból hazajöttünk.

Fürdésnél volt az első egy-két héten 22 fok, aztán már akkor is 20fok. Nyáron max 24 fok volt bent, de a fiam ordított már májusban is, mert a pulcsiban nagyon melege volt odakint.

Most 17fok volt, ahogy hazaértünk, de még a sapkát is a fejébe húztam olyan hidegnek találtam hirtelen. Befűtöttünk most először, 19-20fok van megint.

2014. okt. 26. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!