Velőcső elzáródási rendellenesség 1 éves korban?
Kislányom 1 éves. Születése óta van a feneke felett egy lyuk. Ami zárt. Doki akkor azt mondta nézzük nem e váladékozik. Ám ekkor nem mondta hogy mi az.
Ma voltunk ügyeleten egy másik orvosnál más okkal és akkor a párom rákérdezett.
Mikor meglátta lefagyott. Azt kérdezte nem e váladékozik. És ő mondta hogy ez velőcső elzáródási rendellenesség.
Mondta hogy az a jó hogy a lyuk zárva van.
Volt valakinél hasonló? Jövőhéten visszük sebészhez. Lehet vele esetleg gond a későbbiekben?
Már 10 hós kora óta megy. Mindent időben vagy azelött csinált. Lehet esetleg ettől lázasodik be minden hónapban?
A fenekevágat ívének a végén. Tehát ahol a gerincoszlopnak a vége van. Doki még azt mondta ott szokott lenni a nyitottság a nyitott hátgerincel született babáknak. Nekünk is ott a lyuk de fedve van bőrrel.
Köszönöm.
Szia. Nálunk is ez a helyzet. 10 hónapos volt, amikor észre vettem ezt a kis lyukat a feneke felett. Orvoshoz vittem. A diagnózis spina bifida occulta, vagyis zártan, vakon végződő nyitott hatgerinc.
Azt mondta akkor a doki, hogy ez viszonylag gyakori, csak még az emberek maguk se tudják hogy van nekik ilyen. Ha vakon végződik, vagyis zárt a lyuk, akkor nincs gond.
Illetve ha tud járni, futni stb. akkor nincs gerincvelő érintettség.
Már 2 éves a lányunk. Azóta sincs semmi gond.
Majd ha picit nagyobb lesz, akkor javasoltak egy gerinc röntgent.
Szóval nyugi, nincs nagy baj!
Ja és kizárt, hogy ettől lázas! De azért vigyétek el a sebészhez!
Irj majd mi volt! Érdekel nektek mit mondanak majd erre.
Utolsó igen tudom. Félre írtam. Ne haragudj.
Csak elégge megilyesztett a doki.
Hétfőn kérek beutalót a gyerekorvostól és majd valamikor jövőhéten tudunk menni.
De mindenképp írok.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!