Két keresztnév, ki hogy használja?
Szia!
Nekem 2 keresztnevem van, de mindig csak az elsőt használom. Nekem a 2. keresztnevem csak galibát okozott mindig (hivatalos iratoknál, ügyintézéskor... stb.). Úgyhogy én a saját tapasztalatomból kiindulva csak 1 keresztnevet adtam a lányomnak.
Az én kislányomnak is 2nevet adtam,de szándékosan tettem:)
Jennifer-Anikó,,elsőt használjuk második meg anyukám emlékére:(
ezt így szerettem volna.
Későbbiekben meg majd választhat ,hogy melyiket szeretné
Én is úgy vagyok, mint az első anyuka. Két nevem van és a másodikat sokan nem is tudják, nem használom.
A kislányomnak nem adtunk két nevet, feleslegesnek tartottam, a saját tapasztalataim alapján.
Szia
Mivel mi még a kórházba menet sem tudtuk eldönteni a babánk nevét,így mikor megszületett,akkor mind a kettőt bemondtam annak aki kérdezte..
Amúgy Patrícia Szonjának hívják. :)
Az apukájának a Patrícia tetszett,nekem meg a Szonja.
Én csak Szonjának hívom,ha a nevén akarom szólítani,az apukája csak nemrég kezdte ő is így hívni..Előtte ő Patrísának hívta,meg Patinak..:)
Most már ő is Szoninak hívja.
Amúgy inkább becézgetni szoktuk mostanában a babánkat..
Kb ezeket szoktuk neki mondani..:) : Cula, Culi, Puniellá, Mancó, Szoni, meg ilyenek..:)
Múltkor kipróbáltam,hogy figyel-e mindkét nevére,és hát igen..De az is lehet,hogy ha csak simán Szarost mondtam volna,arra is figyelt volna...:)
Üdv.,egy majdnem 6 hónapos gyönyörűség anyuja :)
15.21-es vagyok...
Én is ezt mondtam a kiírt időpont előtt 4 héttel,hogy áhhh...ráérünk még...Majd pontosan 2 héttel hamarabb jött a kis manó,és hát igen..még a kocsiban is ezen agyaltunk,hogy akkor mi legyen...? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!