Vajon mi rontottunk el valamit?
Az én babám 1 hónaptól 10 hónapig átaludta az éjszakákat nyekkenés nélkül. Aztán időnként felébredt éjjel, talán hiányoztunk neki, vagy nem tudom, mi volt az oka, a lényeg, hogy nem volt hajlandó visszaaludni a saját szobájában, csak köztünk. Először csak hetente 1-2 alkalommal vettük be magunk közé, mire 1 éves lett, már minden éjjel (hajnalban).
Ez így van azóta is, 13 hónapos.
Ezt egyértelműen mi rontottuk el, hiszen 10 hónaposan kellett volna szigorúnak lenni, és a szobájában visszaaltatni. Most folyamatban van a visszaszoktatás kisebb-nagyobb, inkább kisebb sikerrel.
Hú, hát én is nagyon el voltam keseredve a minap pont ezért és + azért, mert le sem tudom szinte sokszor tenni a lányomat és félkézzel fogva teszek-veszek a lakásban. Sírva hívtam a szopitanácsadónőt, aki azt mondta, hogy nem mi rontottuk el, hanem az én babámnak különösen igénye van a közelségre, az érintésre. Még éjszaka is- ezért tud csak velünk aludni.
Ő két hónaposan átaludta az éjszakákat, a ngyedik hónapig. Akkor egyszer felébredt, én persze megszoptattam és ő meg rájött arra, hogy hóhóó, hát lehet enni este is. Utána 9 hónaposan leszoktattam egy hónapnyi nemalvás, Suttógó módszer és virrasztás árán a cicről, a kiságya mellett feküdtem, de nem tört meg... Most 11 hónapos, ismét a mi ágyunkban alszik és cicizik kétszer is.
Én nem gondolom soha, (ilyen esetben) hogy hibáztam volna..
Inkább arra, mi baja lehet, és, hogy jaj istenem mikor alszunk már..:)
Megvigasztalom, kap cicit és alszunk.
Meglesz a gyümölcse, tapasztalat!! egyszer csak eljön az idő, hogy nagyon jól alszanak, sőt fel sem akarnak kelni..:)
A rossz hír az, nem holnap lesz.
Mégis azt mondom, megéri(te)
Nagy-nagy piros pont a férjednek!
Kicsi gyerek tényleg ne sírjon és szüksége van ránk.
Sírás és hiszti két különböző dolog!
Nekünk szörnyű rossz alvó volt a piciként, én csak 6 hós koráig bírtam az éjszakai felkeléseket (3-4-szer is kelt addig, és kis víztől visszaaludt) no és akkor már úgy kivoltam, hogy úgy döntöttünk megpróbáljuk hagyni. Nálunk működött. 3 napig még felébredt, sírt 10-20 perceket aztán magától visszaaludt. Azóta reggelig alszik. Egyetlen kivétel volt, amikor elmentünk egy hétvégére egy hotelbe, és mintha megérezte volna, újra elkezdett éjjel sírni, ott persze nem hagyhattam, szóval én is magamhoz vettem és cicin altattam vissza, hát két óránként igényelte ezt a kis szertartást, amíg ott voltunk... Aztán itthon megint hagytuk sírni egyszer, és többet nem kelt fel, csak reggel.
Szóval nálunk ez vált be, addig én már minden létezőt kipróbáltam, de semmi más nem működött...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!