El van dugulva 6 hós fiam orra, alig kap levegőt szopizáskor. Nem engedi az orrszívózást, sem az orrcseppet. Hogyan segíthetnék neki?
Ha el van dugulva előbb orrcseppet használj és ha szörtyög már, akkor szívd ki, mert különben a füle felé préselődik a cucc.
sajna nálunk is nagy hadakozások voltak, de jó, hogy kitakarít...
homeopátiás szer is segíthet pluszban, mindenesetre ártani nem fog:
SAMBUCUS NIGRA 5 CH napi 3x5 golyó
Szopós kisbabák orrdugulásának fő szere.
Gyakran használt homeopátiás szerek:
Pulsatilla (15 CH) – éjjel száraz és dugult az orr, reggel és napközben sárgás, sűrűbb az orrváladék.
Dulcamara (9 CH) – ha nedves hidegben fázott meg a kicsi.
Nux Vomica (9 CH) éjjel száraz és dugult, reggel sokat tüsszög és kicsit folyik az orra.
Sambucus nigra (9 CH) – az orr száraz és dugult, de szipogás hallatszik, szopásnál nehezen kap levegőt.
Adagolási javaslat:
A szereket a Pulsatilla kivételével 9 CH-ban adjuk. A Pulsatilla 15 CH-ban ajánlott. Vízben oldjunk fel öt golyót (nem kell megvárni,míg teljesen feloldódik) és műanyag kiskanállal adjunk a baba szájába egy kis folyadékot naponta 3-4-szer.
Három nap alatt javulnia kell a tüneteknek. Ha mégsem javul az kisbaba állapota, forduljanak orvoshoz.
Pedig tényleg az orrszívás a legjobb! Ha ketten vagytok egyszerűbben le lehet fogni. Ha pedig egyedül vagy, akkor is meg tudod oldani. Fektesd le a picúrt, menj a feje mögé, s ha a sarkarda ülsz, a combjaid közé tudod fogni a fejét, így stabilan tudod tartani. Egyik kezeddel összefogod a kezeit, a másikkal pedig szívod. Nekem ez a póz volt a legtutibb, s pikk pakk megvolt. Tudom, nem könnyű, én is nagyon sajnáltam, de hidd el, sokkal jobb lesz. Kijön a csúnyaság, nem zavarja, s ami a lényeg, nem tapad neki le. Ugyanígy csináltam az orrsprayt is előtte. Jobbulást!
3 és 1/2 éves csajszi, 18 hónapos srác és 13 hetes pocaklakó anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!