Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire káros a Tv egy két...

Mennyire káros a Tv egy két hónapos babának?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre pár napja hogy lefoglalja és van hogy ezt ki is használom, pl amikor kaját csinálok neki, vagy reggel kimegyek a mosdóba rendbe szedni magam, vagy megiszok egy kávét...stb tehát olyan 10 percekre szoktam hagyni, ma pl tudtam mellette kicsit aludni/bóbiskolni miközben gügyögött meg a tv is ment szerintem az is lefoglalta. a tv kb 3-4 méterre van tőle, azt sem tudom mit, mennyit lát belőle, első baba és nem tudom hogy mennyire hagyjam neki, mert azért örülök az így nyert "szabad" perceknek.
2014. okt. 18. 18:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%

A fiam is naponta 5-10 percet "nézi", mert este az apjával van és az apja szereti, ha megy a tv. A gyerek baba kora óta ránéz, tetszik neki a színek változása, de nem tud rá figyelni csak kb 5 percig. A védőnőt kérdezte, ő is annyit mondott, hogy lehetőleg ne legyen a gyerek beültetve a tv elé, de ha nem gyors képváltás, villogás, akkor nme lesz ennyitől baja.

Napközben onnan megy a rádió halkan és akkor csak felirat van a tv-n, arra is ránéz 2-3 percig, aztán játszik tovább mással. Szerintem csak a szineket érzékelik ennyi idősen még, mint a babád, nézz olyat, ami nem villog.

Ha epilepsziát kapnának a tv-től a babák, kb. az emberiség 80%-a epilepsziás lenne. Erről meg ezt gondolom.

2014. okt. 18. 21:15
 12/14 A kérdező kommentje:
holnap megnézem ezt a duck tv-t :) bár az nincs a babaszobában :( mindegy próbálom mással lefoglalni míg reggelente feléledek mert különben mosott kaki vagyok az meg nem jó :)
2014. okt. 18. 21:25
 13/14 anonim ***** válasza:

nemcsak a gyors snittek terhelik az idegrendszerét, hanem a villódzó fény (ami folyamatos, mert így működik a tv), szóval mindegyy, mit nézne, nem tesz jót.

mennyi idős? a 4 hósom pl. falevelek mozgását is nayon szívesen nézi, pörgő forgót, lámpát...

2014. okt. 19. 22:27
 14/14 A kérdező kommentje:
kedves utolsó, még csak 2hónapos. ma megpróbáltuk a duck tv-t de csak néha nézett oda inkább rúg-kapálózott a "zenére" :)
2014. okt. 19. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!