Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Dévénytornáról tapasztalat?...

Dévénytornáról tapasztalat? Első kontroll v tanácsadás ingyenes? Arra mennek, hogy vidd tornáztatni vagy előírnak csak otthonit. Figyelik hogy javul? Röntgeneznek?

Figyelt kérdés
2014. okt. 16. 21:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Meg gyorsabb javulást vártál egy olyan koraszülött babánál, akit rendszeresen figyelnek az orvosok? Te meg elviszed nyomkodni a babádat, mert szerinted nem jól fejlődik, de persze havonta ellenőrzik az orvosok? Tényleg nagyon türelmetlen vagy.
2014. okt. 17. 08:20
 12/17 anonim ***** válasza:

Na làtod nem tudod....egy àtlag babàt làtnak az orvosok 6hetes ès jó esetben 3 hónaposan ès?6hónaposan. Nem tudom mennyi feji uh csinàlnak neki vagy egyebeket de nem hiszem hogy sokat, igen ebben èn nem vagyok otthon!

Viszont nekünk a 4 hèt alatt mèg bent volt csinàltak 4uh, 2 röntgent, làtta szemèsz, neurologus, tornàsz, ès volt hallàsvizsgàlata. Heti 2 vèrkèp.

3x voltunk eddig neonatológiàn ott vèrkèp uh a kutacson keresztül ès alltlànos ellenörzèz van. Szemeszetre is vissza kell jàrni ellenőrzesre. Szóval nem mond nekem hogy figyelek a gyerekre, meg hogy orvos nelkül teszek amit teszek!! Minden erőmmel azon vagyok hogy kiszürjem a problèmàkat,esnha kell időben kapjon segítsèget!

Dèvènyeshez azèrt mentünk mert iflizett, emelte a làbàt a?fejèvel,ès mivel jellemző az izmok letapadàsaaz ilyen babàknàl mert mikor nekik mèg a vízben kellene gyakorolniuk øk màr kint vannak..időben szerettem volna elkezdeni ne legyen nagyobb baj, ne jàjon nagyobb fàjdalommal!

Köszönöm hogy úgy itèlkezel hogy semmit sem tudsz rólunk!

2014. okt. 17. 08:30
 13/17 anonim ***** válasza:
okés, jól tetted, hogy hordod, de akkor türelem.
2014. okt. 17. 08:52
 14/17 A kérdező kommentje:

majd akarok válaszolni részletesebben a válaszokra, de most gyorsan csak annyit, nem tudom foglalkozna e vele neurológus, még 5 hós, ilyenkor szerintem még nem késés, ha nem forog

de szóval szerintem gerincferdüléses, vagy kötött féloldalas lehet, szóval a fejét nem tartja egyenesen(fekve alig észrevehető,inkább babahordozóban)meg mintha az egész jobb oldala rövidebb lenne, vagy nem is tudom, fura az egész valahogy

2014. okt. 17. 10:30
 15/17 anonim ***** válasza:

A fiamat 5 hónaposan küldte a neurológus a dévényre, mert nem forgott. És 2 hónapos kora óta jártunk a neurológiára. Miért gondolod, hogy nem foglalkozna vele?

Egyébként nyugodtan kihagyhatod a neurológust. Hívd fel az alapitványt és kérj egy hozzád közel első Dévényes gyógytornász telefonszámot. Azt még fontos tudn, hogy miél később kezditek a kezelést (már ha kell), annál lassabb lesz a javulás. Szóval 5 hónaposan már régen benne van a korban. Nem is a forgás, de hogy ferdén tartja a fejét, ilyesmit már biztosan előbb észrevetted. Már rég mehettetek volna.

Egyik előző válaszoló vagyok, nem tudom hányas.

2014. okt. 17. 13:29
 16/17 anonim ***** válasza:
Mi is a szülésem körülményei miatt neurológus javaslatára vittük el 3 hónaposan fokozott izomtónus miatt, így ingyenes. Volt 2x, de azt mondta a tornász hogy ő nem lát kórosat a babámon, az a nagy feszesség elmúlt nála. Oda már csak néha ellenőrzésre kell visszajárni, viszont én magán úton is felkerestem egy másik DSGM tornászt ő 2500 FT-ot kér 60 percért és házhoz jön, szóval nem olyan drága szerintem, ártani nem ártok vele és a babám még eddig 1x sem sírt, egyik tornásznál sem, max ha már unta a végén. Otthoni gyakorlatokat ők nem adnak! Úgy tudom a katona módszer amit otthon kell, illetve a konduktorok szoktak előírni otthoni feladatokat a dévényes nem. Nekem egyik se mondta, hogy kellene külön tornásztassam, max annyit mondanak, hogy sokat tegyem hasra, masszírozzam ha épp úgy van, egy két praktikus és hasznos dolgot mondanak de külön feladatokat nem. Amit ők csinálnak azt te nem tudod csak úgy megtanulni.
2014. okt. 17. 18:12
 17/17 anonim ***** válasza:
5 hós, az nem hogy nem korai hanem éppen hogy még időben van...Állítólag hat hónapos korig tudnak a legjobb eredményeket elérni a dévényesek. Mi a lányom másfél hónapos korától jártunk, volt időszak hogy heti háromszor. Annyit vettem észre hogy nem tudja elfordítani a fejét, mindig egy irányba nézett. Dévény Anna nézte meg és mondta hogy szükséges a torna, a neurológiát már a dévényes javasolta, de oda várni kellett hosszú hónapokat akkora a várólista, a torna viszont ment közben is.
2014. okt. 17. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!