Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehetnek egy légtérben?...

Lehetnek egy légtérben? Foghatja az ölebén? Adhat puszit neki?

Figyelt kérdés
Koraszülött lett a kisbabám aki vasárnap lesz 2 hetes. 35 héten született. Apum kemo kezelést kap infúzióba.
2014. okt. 16. 17:56
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
Persze. Miert ne lehetnenek??!! Nem fertozo beteg.
2014. okt. 16. 18:15
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Foghatja igen. Még akkor is ha sugárkezelést kap. Egyedül csak a PET CT vizsgálat után kell vigyázni pár napig, mert utána még sugárzik a test is és káros újszülöttekre, kismamákra.
2014. okt. 16. 18:25
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
Természetesen igen. A rák nem fertőző, ha esetleg attól félsz.
2014. okt. 16. 18:26
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Erről apukád kezelőorvosát kell megkérdezni, mert vannak olyan kemok ami után nem foghat és nem mehet 3 méteres közelébe babának az ember, de ilyen a pet ct is amire fél évente jártunk. Az én apukám sokáig ilyet kapott, akkor még nem volt baba, de az orvos felhívta rá a figyelmét.
2014. okt. 16. 18:26
 5/9 anonim ***** válasza:
35%
Az utolsó válaszolóval értek egyet! Az én férjem is sajnos kemoterápiás kezelést kapott, és sajnos nem foghatta kézbe, egy légtérben sem lehetett vele, aznap, amikor kapta. Szóval tényleg a kezelőorvosától kell megkérdezni.
2014. okt. 16. 20:24
 6/9 anonim ***** válasza:
35%
Barátnőm anyósának sem engedték, hogy az unokákhoz menjen, akkor voltak 1 és 3 évesek. Meg kell kérdezni az orvost.
2014. okt. 16. 20:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Jó, akkor bemásolom, hogy mit írnak erről az orvosok. A pet ct-t meg ne hozzuk már szóba a kemonál, mert a kettőnek köze sincs egymáshoz!!!". A kemoterápiás szerek egy része a vizelettel ürül, más szereket kimutattak a kezelés után a bőrön is, de nincs olyan vizsgálat, amely biztosan azt igazolná, hogy ez árt a gyermeknek. Ezért nincsenek olyan leírt szabályok sem, amely távolságtartásra vonatkozna akár térben, akár időben."
2014. okt. 17. 11:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy köze van egymáshoz a kettőnek? Gondoltam leírom amit tudok sajnos tapasztalatból..Aki kemora jár valószínű, hogy a PET CT-hez is lesz "szerencséje" ezért írtam, hogy az után kell majd vigyázni.

Nekem anyukám kapott kemoterápiát majd sugarat. Pici babám volt itthon és együtt laktunk ezért kedves utolsó elhiheted, hogy utána érdeklődtünk a dolognak. Sem a kemoterápia sem a sugárterápia nem veszélyes a külvilágra a kezelést követően. A pet ct viszont olyan izotóp sugár ami után a test tovább sugároz egy ideig.

2014. okt. 17. 14:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen a pet ct után tudom hogy vigyázni kell mert amikor még kismama voltam akkor sem találkozhattam vele 24 órán keresztül. A kemorol pedig annyit hallottam hogy az azért nem veszélyes mert az infúzióba megy.
2014. okt. 17. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!