Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adjak (mivel készüljek)...

Mit adjak (mivel készüljek) az 1 évesnek ebédre, ha sosem lehet tudni, mit lesz hajlandó megenni?

Figyelt kérdés
Egyféle ebéddel készüljek? Vagy legyen kettő? Mit adjak neki, ha egyiket se kéri? Amit egyszer szeret, máskor nem kéri, szóval még joker-kajánk se igen van ilymódon. Ezer éve kínlódunk az evéssel, teljesen kétségbeesett és tanácstalan vagyok. Második gyerek, szóval nem vagyok teljesen dilettáns, de vele mégsem boldogulok, mert az első gyerekkel nem voltak ilyen gondok.

2014. okt. 15. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem főznék 2 félét, az tuti. Ha éhes, majd eszik uzsonnára. Vannak ilyen időszakok, én tartottam mindig itthon üveges kaját, na mikor azt sem ette meg és mehetett a kukába, meg az is, amit főztem, akkor elégeltem meg. Az uzsonnát meg úgy falta utána, hogy öröm volt nézni.

Maximum a kezébe nyomok egy kis puffasztott rizst, azt elmajszolgatja, így nem üres gyomorral kell kivárnia a következő evést.

2014. okt. 15. 22:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Mindegy mit főzöl neki, úgyis a te kajádat akarja majd. Nálunk legalábbis így volt :)
2014. okt. 15. 22:56
 3/5 anonim ***** válasza:

első körben egye azt amit ti. tehát ne neki főzz külön, hanem magatoknak főzz azt amit ő is ehet (mondjuk már kb. mindent csak a fűszerezésre figyelj). így könnyebb :)

nálunk az van, mindig is az volt, hogy egy étel van, illetve sokszor 2 fogás, mert imádja a leveseket, így ha egyiket megeszi, a másikért már nem könyörgök. de ha nem tetszik, akkor még kaphat szendvicset, kenyér, felvágott mindig van itthon. szóval nálunk fix a "B terv" és ezt már tudja is. ha meg egyik se kell, akkor nem eszik.

jó, ez húzós, de pl. az 5 évesem mindent megeszik, hanem ízlik neki akkor kevesebbet, de tudja, hogy 3. nincs, nem is kell vele szenvedni :)

2014. okt. 15. 23:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig volt itthon néhány üveg bébikaja, ha nem volt hajlandó megenni amit főztem, akkor ehette azt.
2014. okt. 15. 23:17
 5/5 A kérdező kommentje:
a bébikaját se merem már kinyitni, mert sokat kidobtam, az se tetszett neki
2014. okt. 16. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!