Mit adjak (mivel készüljek) az 1 évesnek ebédre, ha sosem lehet tudni, mit lesz hajlandó megenni?
Én nem főznék 2 félét, az tuti. Ha éhes, majd eszik uzsonnára. Vannak ilyen időszakok, én tartottam mindig itthon üveges kaját, na mikor azt sem ette meg és mehetett a kukába, meg az is, amit főztem, akkor elégeltem meg. Az uzsonnát meg úgy falta utána, hogy öröm volt nézni.
Maximum a kezébe nyomok egy kis puffasztott rizst, azt elmajszolgatja, így nem üres gyomorral kell kivárnia a következő evést.
első körben egye azt amit ti. tehát ne neki főzz külön, hanem magatoknak főzz azt amit ő is ehet (mondjuk már kb. mindent csak a fűszerezésre figyelj). így könnyebb :)
nálunk az van, mindig is az volt, hogy egy étel van, illetve sokszor 2 fogás, mert imádja a leveseket, így ha egyiket megeszi, a másikért már nem könyörgök. de ha nem tetszik, akkor még kaphat szendvicset, kenyér, felvágott mindig van itthon. szóval nálunk fix a "B terv" és ezt már tudja is. ha meg egyik se kell, akkor nem eszik.
jó, ez húzós, de pl. az 5 évesem mindent megeszik, hanem ízlik neki akkor kevesebbet, de tudja, hogy 3. nincs, nem is kell vele szenvedni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!