1 éves korban értenie kell a gyereknek a tiltást. A ti gyereketek érti? Szót fogad? A mi fiunk nem hallgat ránk, nevet rajtunk. Baj lehet?
Ez teljesen normális életkori sajátosság. A tiltás külső motivációból így válik lassanként belső motivációvá.
Olyan is lesz, hgoy miközben a tiltott cselekvést csinálja, mondogatja, hogy nem.
Szóval továbbra is mondjátok neki türelmesen, némi idő és rögzülnek benne.Egészséges gyereknél ez így működik :)
(Mérei-Binét: Gyermeklélektan c. könyve nagyon közérthetően leírja ezt a folyamatot, érdemes elolvasni.)
Akkor nekem van csak jó gyerekem ahogy látom,mert 99 %-ban hallgat a nemre.
Egyébként érti amit mondasz neki,csak hát feszegeti a határokat.És az se mindegy hogyan szólsz rá,nem a hangerő a lényeg,hanem a hangnem.
Én úgy tanítottam meg,hogy határozottan mondtam a nemet.Nálunk egyedül a hajam húzgálásánál nem működik a nem szó.Már rávertem a kezére is százmilliószor,de ugyanúgy áll mögöttem és babrálja. 2 éves egyébként
igen-érti,csak feszegeti a határokat(meg sz..ik rá:-) )
a legjobb,amit irtál is ,az elterelés,ill én azt csináltam,hogy nem tiltottam,csak nagyon kevés dolgot-az nem jó,hogy,ha egész nap azt hallja-ezt sem,azt sem szabad,ne menj oda,miért veszed el..stb.szerelj fel gyerekzárat,ha pakolna,akkor jelölj ki neki olyan fiókot amit lehet,hadd ismerkedjen a világgal,amit meg tényleg nem lehet,azt nagyon hangosan,határozottan mond-ez nekünk nagyon bevált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!